Låg orörlig på isen: ”Var skrämmande”

Publicerad 2016-12-07

NEW YORK. Danske Vancouver-backen Philip Larsen bars omtöcknad och till synes orörlig av isen på bår efter en otäck smäll i New Jersey i natt.

– Men vad jag hört från sjukhuset är han tack och lov vid medvetande och kan röra på all kroppsdelar, lugnar coachen Willie Dejardins efteråt.

Det var i början av andra i perioden i mötet mellan New Jersey Devils och Vancouver Canucks i Prudential Center i Newark den skakande incidenten inträffade. 

Devils-stjärnan Taylor Hall kom in bakom gästernas kasse och försökte ge den av allt att döma helt oförberedde Philip Larsen en bröstvärmare, men träffade honom istället med en axel i huvudet, varpå den 26 årige dansken – som tidigare spelat i Rögle, Borås och Frölunda – föll handlöst och slog huvudet hårt i isen.

”Det var skrämmande”

Där blev han sedan liggande orörlig i flera minuter innan han bars ut på bår och körd direkt till sjukhus.

– Det var skrämmande. Man vill aldrig se något sådant hända, säger svenske målvakten Jacob Markström, som lämnade kassen för att skydda lagkamratens huvud medan utespelare kastade sig över Hall för att markera mot den hårda tacklingen.

Hall, å sin sida, bedyrar att han inte var ute efter att skada sin motståndare.

”Vid medvetande”

– Jag hoppas verkligen att det inte är någon fara med honom. Jag försökte bara få in en tackling bröstkorg mot bröstkorg, men ibland blir det inte som man tänker sig, säger han till Bergen Record.

Dessbättre verkar det också som att Larsen efter omständigheterna mår bra.

– Vad jag hört från sjukhuset är han tack och lov vid medvetande och kan röra på all kroppsdelar, säger coachen Willie Desjardins till klubbens hemsida.

Matchen vann New Jersey med 3-2. Daniel och Henrik Sedin gjorde Vancouvers mål.