SHL

VD lämnar Vita Hästen

Av: 

Elvedin Basic

HOCKEY

Säger upp sig - byter karriär

Vita Hästens Fredrik Jensen lämnar sitt uppdrag som VD i klubben.

Norrköpings-laget kommer att inleda en organisationsförändring.

– Vita Hästen är i behov av en organisationsförändring, säger frånträdande ordförande i Vita Hästen Göran Palmqvist till klubbens hemsida.

Fredrik Jensen började i föreningen 2012 men väljer nu efter fyra år att kliva av sitt uppdrag. Han slutar till årsskiftet.

– Det har varit en fantastisk resa med Vita Hästen de senaste åren och jag är oerhört stolt och glad över att ha fått vara med från division 1 till HockeyAllsvenskan och en mer än fördubblad omsättning.

Nu säger han upp sig för att byta bana i karriären och rikta sig mer in på näringslivet.

– Det har varit tuffa men roliga och lärorika år och jag känner att det är läge för mig att gå vidare i min karriär och låta någon annan ta över. Jag har därför idag sagt upp mig från min tjänst och ser fram emot nya utmaningar i min yrkeskarriär, säger Fredrik Jensen till klubbens hemsida.

Ny organisationsförändring

Vita Hästen kommer samtidigt att inleda en större organisationsförändring.

En extrainstämma är utlyst och förslaget är att sittande styrelse i föreningen speglas även i aktiebolaget, skriver föreningen på sin hemsida.

– Fredrik Jensen har gjort en viktig insats över tid för Vita Hästen; när han tillsattes var klubben ett sargat mittenlag i Division 1 med begränsad framtidstro. Idag är man etablerad i Hockeyallsvenskan och man har under Fredriks ledning tillskapat en plattform för fortsatt utveckling. Fredrik ska ha ett stort tack för idogt och slitsamt arbete med begränsade resurser under flera år, berättar Yvonne Anglesjö på klubbens hemsidan.

"Har inte varit tillfredsställande"

Vita Hästen har under de sista åren haft problem med ekonomin.

Nu när klubben gör en organisationsförändring passar de på att samtidigt jobba med finansieringslösning. Det handlar om ett riktat sponsorbidrag från bröderna Johan och Mikael Karlssons företagsgrupp, där ett antal miljoner kronor kommer att säkerställa aktiebolagets egna egna kapital och resultat för helåret.

– Vita Hästen är i behov av en organisationsförändring. Verksamheten som styrelsen lämnar ifrån sig har idag, efter det nya tillskottet, ett prognostiserat resultat om knappt en halv miljon kronor för helåret vilket känns bra. Säsongen har hittills i år inte varit tillfredsställande vare sig på eller utanför isen, men även jag vill betona Fredrik Jensens goda prestationer över tid i det här sammanhanget, säger Göran Palmgren.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL och Hockeyallsvenskan – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hockeyallsvenskan

HC Vita Hästen