De nordiska ländernas kollaps

Foto: TT
HOCKEY

De nordiska länderna orkade inte stå emot favoriterna.

För Danmark slutade tillställningen tvåsiffrigt.

– Det är ju pinsamt, säger Danmarks Morten Green till TV12.

Det blev ingen rolig hockeydag för våra nordiska grannländer. Inför matcherna vad båda lagen nederlagstippade då Tjeckien och Ryssland stod för motståndet. Men det blev inte bara förlust, det blev total kollaps.

Tvåsiffrigt

Danmark inledde VM med seger mot Norge. Efter det har de radat upp förluster. Hemmanationen Ryssland spelade stundtals lysande hockey med ett fint passningsspel och stor utdelning. Danmark som fick fokusera på att försvara sig orkade inte och kunde inte stå emot. Trots ett lite mer öppet spel kunde danskarna inte snygga till siffrorna. Rysslands Artemi Panarin som som stod för fem poäng fastställde slutresultatet 10–1. Turneringens största siffror.

– Det är ju pinsamt när det blir så stora siffror. Det blir uppförsbacke hela vägen. Egentligen bara de första tio minuterna av andra perioden som vi är med i matchen, säger Danmarks Morten Green.

Förlust för Norge

Tidigare under dagen förlorade Norge mot Tjeckien med nästan lika stora siffror, 7–0 slutade det. Tjeckien som fått många nej såg starka ut samtidigt som Norge var svaga. Många individuella misstag hjälpte Tjeckerna på vägen som hittills är obesegrade i turneringen. Linköpings norska spelare Mathis Olimb fick en smäll mot knät, men ska vara tillbaka mot Sverige.

– De var bättre än oss. Jag fick en smäll mot knät men det är inga problem att spela nästa match, säger Mathis Olimb till TV12.

Seger för nordamerikanerna

USA som förlorat två av tre matcher inför dagen vann mot Frankrike med 4–0. Kanada hade det lite besvärligare mot Tyskland, men vann tillslut med 5–2.

Sverige som vann mot Kazakstan igår med 7–3 spelar nästa match på lördag mot Norge.

ARTIKELN HANDLAR OM

Danmark

Tre Kronor

Norge