”En väldigt bra seger att ha under bältet”

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

Hörnqvist om Pittsburghs sjätte raka

1 av 2 | Foto: Reuters
Hörnqvist jagar landsmannen Bäckström i Capitals.

NEW YORK. Pingvinerna från Pittsburgh surfar mot slutspelet på en skummande framgångsvåg.

I natt tog de sjätte raka – genom att klappa till överlägsna tabellettan Washington med 6–2.

– Ska vi nå dit vi vill lär vi förr eller senare stöta på Washington i playoff så det här är en väldigt bra seger att ha under bältet, säger Patric Hörnqvist till Sportbladet.

Den gångna helgen har varit en av de bästa Penguins-fansen upplevt på länge.

I lördags slog favoriterna allra värsta rivalen Philadelphia på bortaplan – och i natt följde de alltså upp med stor seger i en het och grinig batalj mot näst värsta rivalen Washington.

– Ja, det var verkligen en bra helg och vi har spelat riktigt bra också. Matchen mot Flyers tycker jag är en av våra bästa på hela säsongen, säger Patric Hörnqvist när vi når honom efter Capitals-matchen.

Å andra sidan har pingvinerna från västra Pennsylvania varit i förträfflig form en längre stund nu.

Stark offensiv

Segern i natt var sjätte raka för Hagelin, Hörnqvist & co och med de två nya poäng passerade de även New York Rangers och tog sig upp på andraplats i Metropolitan-divisionen.

– Vi spelar verkligen som vi ska nu, fortsätter ”Bengan”.

– Med det menar jag att vi inte spelar lika mycket på chans som vi haft en tendens att göra tidigare. Vi är starka framåt och vet att vi alltid kommer göra mycket mål. Så vi behöver inte forcera fram offensiven, den kommer av sig själv. Istället fokuserar vi på andra saker i spelet nu.

Sedan föder framgång, helt i enlighet med den gamla klichén, framgång också.

– Visst, vi har ett jäkla självförtroende nu och känner ju att vi börjat spela vår bästa hockey vid rätt tid på året, konstaterar Patric Hörnqvist.

Ett Burakovsky-mål

– Det är inte heller bara det att vi vunnit sex raka. Vi har slagit divisionskonkurrenter som Rangers och Flyers och Capitals. Det betyder mycket. Ska vi nå dit vi vill i slutspelet lär vi förr eller senare stöta på Washington så en seger som den ikväll är väldigt bra att ha under bältet.

”Bengan” stod själv för en assist och Andre Burakovsky gjorde, helt fri, ett av de två Washington-målen.

Publicerad:

LÄS VIDARE