Avstänging väntar: "Ett verbalt mordhot"

HOCKEY

Sundsvalls Mathias Månsson fick ett matchstraff i matchen mot Västervik.

Nu väntar avstängning för Månsson – som ska ha mordhotat en Västervikspelare.

– Inte något man får säga, säger Joakim Englund, Västerviks lagkapten.

Foto: Mathias Månsson.

Sundsvall är mitt uppe i en kamp om att få stanna kvar i Hockeyallsvenskan.

I kvalserien mötte man i går Västervik och förlorade med 1-3.
Nu får man dessutom klara sig utan den tidigare SHL-profilen Mathias Månsson i minst en match.

Månsson fick mot Västervik ett "match penalty" för osportsligt uppträdande, vilket automatiskt innebär en matchs avstängning och att händelsen rapportras till disciplinnämnden.

"Inte något man får säga"

Enligt Västerviks lagkapten Joakim Englund ska matchstraffet kommit efter att Månsson mordhotat den tidigare Sundsvallsspelaren Victor Öhman.

– Månsson passerar Victor Öhman och delar ut ett verbalt mordhot helt enkelt. Jag förstår att han kanske skriker i affekt och han inte menar det så, men det är ändå inte något man får säga, säger Englund till Sundsvalls tidning.

Månsson, som i år har gjort 23 poäng i Hockeyallsvenskan, menar att det var munhugg från båda håll. Men något mordhot handlade det inte om.

"Lever rövarliv"

– De står och skriker i båset och lever rövarliv. Linjeman säger att jag hotar Victor och det är det som jag åker på. Att det var ett mordhot det har jag inget minne av att jag slängde ut. De står och skriker att man är en fitta, en hora och en föredetting och annat. Då sa jag åt Victor att hålla käften annars skulle jag ta honom, i min värld är det inte ett mordhot, säger Månsson

Victor Öhman vill inte säga om det handlade om ett mordhot eller inte, men att matchstraffet var "fjantigt".

– Vad som sades behöver inte säga, det stannar på isen. Men något sa han ju eftersom han fick matchstraff. Sedan kan jag hålla med om att det är lite fjantigt att man ska få matchstraff för att man säger fula grejer.

Mathias Månsson har tidigare representerat Rögle, Brynäs, Skellefteå och Södertälje och har totalt gjort 286 SHL-matcher.