Luleå HF

Luleå värvar finländare

Av: 

Henrik Norman

HOCKEY

Presenterade sin första värvning

Junttila har gjort två matcher i finska landslagströjan.
Junttila har gjort två matcher i finska landslagströjan.

Luleå har presenterat sitt första nyförvärv. Den snabbe Julius Junttila är klar för två säsonger i Norrbotten.

– En utmärkt skridskoåkare som dessutom befinner sig i en ålder där han kommer kunna utvecklas ytterligare och hjälpa Luleå Hockey till framtida framgångar, säger sportchef Lars "Osten" Bergström.

Forwarden Junttila är en Kärpät-produkt och har huserat där större delen av hockeykarriären och har varit en stadig poängplockare. Senaste säsongen gjorde han 28 poäng (17+11) på 51 matcher i SM-liiga samt 10 poäng (4+6) i CHL.

– Jag har hört mycket positivt från bland andra mina vänner Mika Pyörälä och Toni Rajala som båda bara haft bra saker att säga om Luleå Hockey och det stora hockeyintresset som finns i norra Sverige. Eftersom jag spelat hela min karriär i Kärpät ville jag testa något nytt och det känns som att en flytt till Luleå för spel i SHL kommer bli en jätterolig utmaning och jag ser redan fram emot den nya säsongen, säger Junttila till Luleås hemsida.

Vunnit finska mästerskapet

Sportchef Lars "Osten" Bergström kommenterar värvningen:

– Julius Junttila har vunnit finska mästerskapet två gånger samt blivit finsk juniormästare och där vald till slutspelets mest värdefulle spelare. Han är en utmärkt skridskoåkare som dessutom befinner sig i en ålder där han kommer kunna utvecklas ytterligare och hjälpa Luleå Hockey till framtida framgångar.

24-årige Julius Junttila har skrivit på ett kontrakt för de närmaste två säsongerna. Luleå har även förlängt kontraktet med den finske backen Ilari Melart.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Luleå HF

Ishockey