Seger i rond ett – flyttar ’hem’

Av: Henrik Lundgren

Publicerad:

”Vi vet precis hur det där – men för Djurgården är det nytt”

1 av 2

GÖTEBORG. Seger i första hemmamatchen.

Nu flyttar Frölunda till Frölundaborg, och riktig hemmaplansfördel.

– Vi har tränat och spelat där hela året, vi vet precis hur det där. Men för Djurgården är det nytt, säger Artturi Lehkonen, 20.

Frölundas finske supertalang låg bakom vinsten i den första kvartsfinalen. Han kvitterade till 1-1 efter att Djurgården dominerat den första perioden. Och han sprätte upp 4-2 i nättaket när stockholmarna pressade för en kvittering i slutet.

– Det var viktigt att vinna den här matchen, även om vi slarvade i första. Vi hade inte spelat på en och en halv vecka och bara laddat för det här. Kanske blev vi överladdade, säger Artturi Lehkonen.

”Flöt på bättre”

I den andra perioden tog Frölunda över allt mer, och när Andreas Johnson tryckte in 3-2 i powerplay i början av tredje kändes Frölunda allt starkare, medan Djurgården tog tre onödiga utvisningar i följd.

– Vi litade på varandra mer i tredje, det flöt på bättre. Och så fick vi 3-2, säger Lehkonen.

Lagens fem möten den här säsongen har alla slutat med hemmaseger. På fredag väntar nästa holmgång, och finländaren ser fram emot att bryta trenden i Hovet.

– Vi vet att vi kan spela mycket bättre. Bättre än i dag, och bättre än vi gjort i Stockholm tidigare. Det är en svår arena att spela i, men samtidigt väldigt kul. Det är alltid bra tryck där och vi har inte spelat bra där. Men nu är det playoff, så nu är det inte längre samma sak.  Vi spelar bara för att vinna, det är tre matcher kvar för att vi ska vara klara för semifinal.

”Inget som är nytt för oss”

Frölunda har också fördelen med en extra hemmamatch, och har tack vare Gothenburg Horse Show en extra fördel. I match ett gapade delar av Scandinavium tomt, bara drygt 8 000 var på plats. Men kvartsfinal tre, fem och sju spelas alla i kompakta och högst sannolikhet utsålda Frölundaborg, där Frölunda i vanliga fall tränar varje dag.

– Vi vet precis hur det är där, det är inget som är nytt för oss. Men det är nytt för Djurgården, de har inte spelat där tidigare.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN