Stjärnan: "Jag bara rös – nästan tårögd"

Vann mot Modo inför rekordpublik

Luleå har krossat publikrekordet i SDHL.

3150 åskådare kom i kväll till Coop arena för att se laget besegra Modo med 6–2.

– Jag bara rös när jag åkte ut på isen, säger Luleås stjärna Emma Nordin.

85, 68, 88, 66 och 73. Så lyder publiksiffrorna i SDHL i de fem senaste omgångarna i Gävle, Stockholm, Leksand, Linköping respektive Danderyd.

Hur många som gick för att titta på kvällens match mellan Luleå och Modo i Coop arena?

3150 åskådare – nytt publikrekord med råge i seriespel.

Därmed bevisade Luleå återigen var landets mest hängivna publik finns i SDHL. Den förra toppnoteringen sattes förra säsongen och uppmätte 2653 åskådare.

Något rekord i svensk damhockey var det dock inte. Vårens SM-final mot Linköping besöktes av 4179 vilket är den största noteringen totalt sett.

Tar över serieledning

Det starka hemmastödet i kväll var onekligen något som hjälpte Luleå i kvällens seriematch.

Modo kördes över redan i den första perioden som slutade 3–0 till hemmalaget. Detta efter två mål av Michelle Karvinen och ett av Christa Alanko.

I andra reducerade bortalaget två gånger om men när Henriette Sietbak stänkte in 4–2 var det inget som kunde stoppa Luleå.

Matchen slutade 6–2 till rekordpublikens stora glädje efter att Linn Peterson ökat på i tredje perioden innan Anja Stiefel punkterat tillställningen i slutskedet.

Ekonomisk jättevinst

Kvällens publikfest var ett speciellt ögonblick för landslagsstjärnan Emma Nordin som gjorde sin första hemmamatch sedan februari efter en långdragen knäskada – och passade på att bidra med två målgivande passningar.

– Jag bara rös när jag åkte ut på isen och blev nästan tårögd, det känns fantastiskt bra, sa hon i pausintervjun på jumbotronen enligt Kuriren.

Rekordet innebär även ett rejält kassaklirr för Luleå som i mötet med Modo drog in tio gånger så mycket pengar som man brukar.

– Vi vet att vi kommer göra ett nettoresultat på lite drygt 400 000 kronor. Det är otroligt mycket pengar, säger klubbens vd Stefan Enbom till nsd.se.

Luleå går i och med segern upp i serieledning och är nu två poäng före tvåan Linköping efter nio omgångar, med en match mindre spelad.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!