”Dallas Stars hetaste alternativet för Erik Karlsson”

Foto: AP TT / NTB SCANPIX

avLinus Norberg

HOCKEY

Erik Karlssons hockeyframtid är oviss.

Nu uppger The Athletic att Dallas Stars är den hetaste kandidaten att värva svenske backstjärnan.

Han ska redan ha nobbat ett monsterkontrakt med Ottawa Senators.

Han har bara ett år kvar på sitt sjuårskontrakt med Ottawa Senators och det är fortfarande oklart om NHL-klubben kan möta Erik Karlssons löneanspråk när kontraktet ska förhandlas om.

Spekulationerna om att världsbacken möjligtvis kan lämna den kanadensiska huvudstaden har tagit fart den senaste tiden och nu skriver The Athletic att Karlsson kan hamna i Dallas Stars.

Tidningen avslöjar att 28-åringen i veckan ska ha nobbat ett åttaårskontrakt, värt 80 miljoner dollar, som Ottawa erbjöd honom i veckan och därför står Dallas nu längst fram i kön om svenskens underskrift.

Flera intresserade klubbar

Tidigare har det rapporterats om att klubbar som Tampa Bay, New York Rangers, Columbus, San Jose, New York Islanders och Vegas visat intresse för Karlsson som, enligt The Athletic, vill ha ungefär samma deal som Drew Doughty i helgen fick med Los Angeles Kings, ett åttaårskontrakt värt 88 miljoner dollar.

Erik Karlsson har gjort tio säsonger i Ottawa, de fem senaste som lagkapten, vunnit Norris Trophy (NHL:s bäste back) vid två tillfällen.

LISTA: NHL-lagen som vunnit flest Stanley Cups 00:34
ARTIKELN HANDLAR OM