Anaheim byter bort finske stjärnbacken

Foto: Ryan Kang / TT NYHETSBYRÅN

avJonatan Andersson

HOCKEY

Anaheim Ducks för ett – icke planenligt – krig om slutspelsplats i en NHL-tabell som börjar sätta sig.

Nu agerar den skadedrabbade klubben för att få in fler forwards.

Backen Sami Vatanen lämnar västkust för östkust – medan New Jerseys Adam Henrique går åt andra hållet.

Anaheim Ducks vann visserligen nattens batalj mot serieledande St Luois Blues med 3–2. Men innan dess hade laget radat upp fyra raka förluster, något som främst har att göra med en avtagande målproduktion

Och den bristande produktionen har i sig att göra med tunga namn – som Ryan Getzlaf, Ryan Kesler och Rickard Rakell – på skadelistan.

Därför väljer Ducks nu att ge upp sin finske backstjärna Sami Vatanen, 26, och istället få in New Jerseys assisterande kapten – forwarden Adam Henrique, 27.

Kryddar dealen

Utöver Henrique kommer även 23-årige Joseph Blandisi, som knackat på NHL-dörren senaste säsongerna, följa med till Anaheim.

– För att få en back som Vatanen måste du ge upp kvalitetsspelare och tillgångar. Det är därför vi måste ge bort Adam och ”Joe”, säger New Jerseys general manager Ray Shero till klubbens hemsida.

Adam Henrique har gjort 14 poäng på 24 matcher i ett New jersey som – till skillnad från Anaheim – överraskat positivt i säsongsinledningen. Backen Vatanen har mäktat med 4 poäng på 15 framträdanden i Ducks.

Utöver spelarna kommer lagen byta draftval med varandra beroende på om Anaheim lyckas skriva ett nytt avtal med Adam Henrique – vars kontrakt går ut efter nästa säsong.

NHL-svenskarnas alternativa karriärer 00:38
ARTIKELN HANDLAR OM