Hellberg får chansen mot Ryssland

avTT

Foto: Claudio Bresciani/TT
Målvakten Magnus Hellberg får chansen i Tre Kronors möte med Ryssland. Arkivbild.

Anders Nilsson fick chansen mot Tjeckien.

I kvällens möte med Ryssland får Magnus Hellberg vakta Tre Kronor-målet.

– Det finns en fantastisk kapacitet där, säger förbundskapten Rikard Grönborg.

Filip Gustavsson, Anders Nilsson och Magnus Hellberg. Det är målvakterna som förbundskapten Rikard Grönborg har bestämt sig för att ta med till VM i Danmark.

Nu är frågan vilken rangordning som kommer att gälla vid matcherna i Royal Arena i Köpenhamn.

Det är ett frågetecken som Grönborg hoppas räta ut under Sweden Hockey Games. Det är även av den anledningen som han byter målvakt och låter Kunlun Red Stars Hellberg spela kvällens match mot Ryssland.

Foto: Stefan Mattsson / Aftonbladet
Magnus Hellberg

Gjort det bra

– Han är väl inmatchad, tycker jag. Han har gjort det riktigt bra och jag vill bara se att han fortsätter göra det som han har gjort hittills, säger Grönborg.

– Jag tycker att han gjorde riktigt starka matcher mot Ryssland och mot Tjeckien (i Carlson Hockey Games). Han gav oss chansen att vinna båda matcherna.

– Vi hoppas och tror att han kommer spela liknande.

Anders Nilsson, till vardags i NHL-laget Vancouver, räddade 18 av 19 skott i Tre Kronors 3–1-seger mot Tjeckien.

"Tanka av honom"

Rikard Grönborg hoppas även att Los Angeles Adrian Kempe – som anslöt till laget under gårdagen – kan vara med mot Ryssland.

– Vi ska tanka av honom, se var han är någonstans. Målet har alltid varit att han ska spela två matcher, så förhoppningsvis kan han vara med, säger Grönborg.

Klart är i alla fall att Växjös guldhjälte Elias Pettersson kommer att finns med i kvällens Tre Kronor samt även spela morgondagens match mot Finland. 19-åringen hoppas visa att han ska vara med under VM i Danmark.

– Grönborg har sagt sitt och det är så det är... Jag ska anta utmaningen och göra mitt bästa i matcherna och försöka ta en plats, säger Pettersson.

ARTIKELN HANDLAR OM