Lundqvist erbjöds att lämna Rangers

avLove Lindqvist

HOCKEY

Bara för andra gången under ”Henrik Lundqvist-eran” missade New York Rangers slutspelet och i vintras gick klubben ut med att de ska ömsa skin och bygga om.

Nu framkommer uppgifter att Henke kunde ha lämnat mitt i turbulensen.

– Vi sa att vi kunde hitta ett nytt lag åt honom, säger ordförande Jim Dolan.

New York Rangers säsong tog i år slut tidigare än vad de är vana vid. Redan vid årsskiftet såg det ut som att Rangers skulle missa slutspelet och när deadline för trejder närmade sig gick klubben ut med att det kommer ske en hel del förändringar.

Lagkaptenen Ryan McDonagh försvann till Tampa, stjärnforwarden Rick Nash hamnade i Boston och lagets bästa målskytt Michael Grabner hamnade på andra sidan Hudson River i New Jersey.

Nu visar det sig att det även kunde blivit så att lagets hörnsten, Henrik Lundqvist, också kunnat lämna mitt under säsongen.

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Rangers nöjda

– Vi sa till Hank att vi kunde hitta ett nytt lag till honom, om han inte ville rida ut den här processen, säger klubbens ordförande Jim Dolan till New York Post.

Lundqvist har vunnit både OS och VM samt blivit prisad som ligans bästa målvakt, men han saknar en Stanley Cup-ring i samlingen. En trejd redan i vintras hade kanske förbättrats hans chanser att gå med i ”Triple Gold Club”, men han förblir Rangers trogen.

– Jag är väldigt glad att han känner som han gör. Jag tror att om han spelar på topp har vi en bra chans att utmana om en slutspelsplats nästa år, säger Dolan.

LISTA: NHL-lagen som vunnit flest Stanley Cups 00:34
ARTIKELN HANDLAR OM

NHL