”Dipi” överglänste Henke i NY-derbyt

HOCKEY

Islanders vann slaget om New York

Foto: Islanders Rick DiPetro var näst intill omutlig i nattens derby vilket fällde avgörandet mot Rangers. Även Henrik Lundqvist gjorde en bra insats.

NEW YORK. Islanders vann slaget om New York i natt.

Stor hjälte: Målvaktsesset Rick DiPietro.

”Dipi”, som Islanders-fansen kallar sin favorit, motade sammanlagt 36 skott i det som väntat tajta, hårda och målsnåla derbyt ute på Long Island – och några av dem krävde så svettiga ingripanden att han förärades standing ovations i Nassau Coliseum.

Henrik Lundqvist hade inte fullt lika mycket att göra, men svarade även han för en imponerande insats.

Backarna gjorde målen

För övrigt var det på många sätt backarnas afton. Båda lagens försvarare ”stängde ner” respektive motståndares stjärnforwards med stor effektivitet – och helt följdriktigt var det backarna som fick stå för de fåtaliga målen också...

Brynäs-bekante Marc-Andre Bergeron nöp till direkt på en tekning några sekunder innan första periodpausen. I början av andra kvitterade Fedor Tuytin med ett snyggt handledsskott och slutligen satte överlag briljante Bryan Berard det avgörande 2-1-målet i ett fem-mot-tre-läge 13.56 in i samma period.

Jagr saknar ”Nyllet”

För övrigt kan man konstatera att de lokala tendenserna från första NHL-veckan håller i sig.

Nederlagstippade Islanders uppträder som ett gediget lag, medan Rangers har svårt att hitta sin identitet. En sådan som Scott Gomez har mycket svårt att komma till sin rätt i den nya omgivningen – och superstjärnan Jaromir Jagr verkar mest åka omkring och sakna en gammal radarpartner från Huddinge...

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL