Brendls sköna målfyrverkeri

HOCKEY

Brynäs omdiskuterade nyförvärv sänkte Timrå – igen

Foto: hittat flytet Pavel Brendl fick hål på Timrås Johan Backlund.

TIMRÅ. Fyra matcher – sex mål. Pavel Brendl kan inte klaga på utdelningen i december.

I går sänkte han Timrå för andra gången i år i E.ON Arena.

– Ju fler mål jag gör desto mer hjälper jag laget att vinna, säger Brendl.

Timrå har blivit Pavel Brendls – och Brynäs – drömmotståndare även om han själv inte kan förklara varför. Fem mål på tre matcher är tjeckens imponerande facit mot Timrå.

– Tidigare har det inte varit så men nu vinner vi. Varför vet jag inte

Kanske är just Brendl en stor del av skillnaden. När lagen möttes två gånger i oktober vann Brynäs båda (4–0 hemma och 5–3 på bortaplan) och Brendl gjorde ett mål i den förstnämnda matchen och två i den andra. När lagen i går drabbade samman igen sänkte han återigen Timrå med lagets – och matchens – båda mål.

– Alltid kul att göra mål. Första kom i power play och jag försökte undvika att skjuta på den första killen. Om jag skjuter förbi honom kan vi få en retur, eller så kan den gå in. Det gjorde den På andra målet kändes det som att jag kom lite för nära i friläget men jag lyckades peta in pucken.

Missade en straff

Dessförinnan, i den andra perioden, hade emellertid Brendl hunnit med att missa en straff. Eller Johan Backlund räddade, rättare sagt.

– Det fanns en liten lucka mellan benskydden och jag försökte få honom i sidled och peta in den. Det var ingen bra lösning av mig.

Decembers poängskörd har tagit upp Brendl på en fjärdeplats i poängligan och i målligan är han trea. Han verkar trivas i Brynäs – och faktum är att planer fanns på att studera vid SFI, Svenska för invandrare, på Komvux i Gävle.

– Jag hade tänkt det men blev nog för lat. Böckerna ligger hemma, men jag har aldrig gått på någon lektion.

”Thank you very much”, vet du hur man säger det på svenska?

– Inte exakt. Men om någon säger det så förstår jag vad han menar.

ARTIKELN HANDLAR OM