Seger direkt för svenskkolonin

HOCKEY

Detroit vann nattens premiär efter straffar

NEW YORK. Det såg ett tag ut som att den här säsongen skulle börja exakt lika snöpligt som den förra slutade.

Men Detroit lyckades hålla Stanley Cup-mästarna från Anaheim stången och vann till slut natten premiär – på straffar.

Foto: Henrik Zetterberg (till höger) firar sitt mål i nattens match tillsammans med Pavel Datsyuk.

Ja, mönstret från vårens konferensfinal-serie gick verkligen igen i serieöppningen mellan Detroit och Anaheim i Joe Louis Arena i natt.

Ett aggressivt, kvickt Detroit dominerade stort, men hade förtvivlat svårt att omsätta sina talrika chanser i mål – medan de tunga mästarna från södra Kalifornien kallt tog vara på de misstag som bjöds i hemmazonen.

När Ryan Getzlaf i slutet av andra perioden gav gästerna en helt oförtjänt 2-1-ledningen började hemmafansen frukta att det skulle precis som i april, när Ducks vann två identiska matcher på samma sätt.

Men den här gången lyckades Red Wings slå tillbaka. Tomas Holmström bökade efter assist av Henrik Zetterberg in kvitteringen i ett powerplay en bit in i slutperioden och under straffslagningen var lille tjecken Jiri Hudler den som förmådde ”måla”.

Därmed fick Detroit alla fall en liten revansch för debaclet slutspelsdebaclet i våras.

Samtliga Detroits svenskar fanns på isen och de svarade alla för utmärkta insatser. Det gäller särskilt Henrik Zetterberg – som utöver assisten till Holmströms kvittering också noterades för matchens första mål – och den mäktige Nicklas Lidström, med över 34 minuters speltid.

Anaheim svensk, Samuel Påhlsson, är fortfarande skadad – och saknad.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL