Skellefteå vann tufft derby

HOCKEY

”Vi visar skön inställning idag”

Skellefteå är åter på slutspelsplats efter ett hett Norrlandsderby mot Luleå på lördagseftermiddagen.

– Otroligt skönt att få med oss tre poäng härifrån, säger Magnus Wernblom.

Matchen slutade 3–2 till Skellefteå efter att laget kvitterat och gått i från i slutperioden.

Richard Lintner var Skellefteås bäste spelare, och var inblandad i lagets samtliga mål.

Vid ställningen 2–0 till Luleå gjorde slovaken Skellefteås första mål i andra perioden, med ett stenhårt skott som smet in vid Mattias Modigs högra stolpe i Luleåkassen.

I tredje perioden bäddade han för kvitteringen när han i numerärt överläge elegant frispelade Jason King som kunde sprätta upp pucken bakom Luleåmålvakten.

Fem minuter senare bjöd han på en repris på 2–2-målet, lurade en Luleåback, höll inne skott, och passade en helt fri Pontus Pettersson som kunde göra segermålet.

– Vi visar skön inställning i dag. Det var kamp rätt igenom, säger Magnus Wernblom.

– Skellefteå är ett bra lag, och de var bättre än oss i vissa detaljer i dag, säger Tomas Surovy, som gjorde Luleås båda mål.

Bålgetingar

Tjecken hade chans att kvittera i slutminuten när Luleå tagit ut målvakten, men fick inte tag på pucken som låg i perfekt skottläge vid sidan av Andreas Hadelöv i Skellefteås mål.

Västerbottenlaget uppträdde i sina svartgulrandiga retrotröjor utan reklam. Skellefteås tigrar såg ut som bålgetingar matchen igenom och stressade Luleå som hade stora problem att hitta sitt eget spel.

Under matchens fösta nio minuter hade hemmalaget knappt ett anfall, medan Skellefteåspelarna svärmade kring Luleås mål.

När det första anfallet kom gjorde dock hemmalaget sitt första mål. Mikael Renberg hittade perfekt Tomas Surovy med ett pass, och tjecken gjorde inget misstag.

Luleås andra mål kom efter bara 40 sekunders spel i andra perioden, när Mikael Renberg hittade Tomas Surovy igen.

Wernblom med visir

– Två mål för mig betyder ingenting när vi förlorar. Nu måste vi hämta oss och komma igen, och sedan ska vi ta tre poäng mot Frölunda på tisdag, säger Surovy.

Kanske hade Skellefteå fått utdelning på sitt spel tidigare i matchen om inte Magnus Wernblom tvingats av isen redan efter tre minuter, efter att ha fått en klubba nära ögat.

– Jag såg lite suddigt i kanterna, så vi tog det försiktigt, säger ”Werner”.

I andra perioden var dock veteranen tillbaka, nu med visir.

Skellefteå var nära att kvittera till 2–2 redan i andra perioden. Pucken var i mål efter skott av Jason King, tyckte gästerna, men efter videokonferens beslöt domaren att så inte var fallet.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM