Nu måste Karlsson bort

HOCKEY

Thornéus: Vill han ha kvar sin heder måste han omedelbart lämna in sin avskedsansökan

Gunnar Persson görs ensam ansvarig för Linköpings fiasko medan Janne Karlsson får fortsatt förtroende i klubben.

Det verkar inte klokt.

Vill Janne Karlsson ha kvar sin heder måste han omedelbart lämna in sin avskedsansökan.

Någon annan utväg ser jag inte.

Linköping har haft en katastrofal januarimånad och egentligen kommer inte beslutet att sparka tränaren Gunnar Persson som en direkt överraskning, men är förändringen väl genomtänkt?

Nej, jag är inte så säker på det.

Jag är rädd för att Linköpings klubbledning har tagit beslutet för att få tyst på alla skrikande fans och sponsorer, som redan i veckor velat se blod flyta i Cloetta Center.

Publiken i uppror

Efter förlusten mot Frölunda i går var publiken i fullständigt uppror och om det tvingade fram beslutet är det illa. Linköping har tidigare haft problem med sina fans och jag hoppas verkligen inte att det var dessa som till slut fick sin vilja igenom.

I så fall vore det djupt tragiskt.

Under hela säsongen har Gunnar Persson och Janne Karlsson poäng-terat att de delar på tränaransvaret i Linköping – och att det fungerar utmärkt – men när det blåser snålt kastar man bara ut Gunnar Persson till de blodtörstiga korparna.

Det försätter Janne Karlsson i en helvetessits. Stannar han tappar han sin heder, går han gör han det på eget bevåg och då fryser hans lönecheckar inne.

Det är kanske det sistnämnda Linköping hoppas på?

Frölunda-ledningen gjorde likadant när den sparkade Stephan ”Lillis” Lundh och erbjöd Calle Johansson att fortsätta i klubben. Men hedersknyffeln Calle vägrade – av hänsyn till sin kollega – och efter några dagars betänketid valde han att helt enkelt säga upp sig.

Han har dessutom råd att göra det.

Finns det någon heder i Janne Karlsson gör han samma sak i dag – för han har i högsta grad varit delaktig i laget den här säsongen – och tar den ekonomiska smällen han själv drabbas av.

Hur tänker LHC sin fortsättning?

Lillis – tveksam

Ledningen hoppas kanske på att anställa Stephan ”Lillis” Lundh och därmed förena Frölundas guldduo från 2005, men jag talade med Lillis i går kväll och det verkar inte som han har någon lust att ta jobbet även om han fick en förfrågan.

Stannar Janne Karlsson kvar är det däremot mer troligt att LHC lyfter upp Mattias Elm som assisterande. Han är redan målvaktstränare i klubben och var under två år assisterande till Roger Melin i Linköping.

Eller dyker hyllade juniortränaren Magnus Hävelid upp som en joker?

Frågorna är många, svaren få.

Men tar Janne Karlsson sitt förnuft tillfånga

har Linköping plötsligen två tränarplatser att

fylla redan i dag.

Se även:

Patrik Thornéus

ARTIKELN HANDLAR OM