COMEBACK

HOCKEY

Weinhandl tillbaka i Tre Kronor: ”Det känns riktigt spännande”

I dag presenterar förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson truppen till Karjala Tournament.

Sportbladet kan avslöja att Mattias Weinhandl, 27, gör comeback i Tre Kronor.

– Riktigt kul. För mig känns det stort att vara med igen, säger LHC-forwarden.

För Bengt-Åke Gustafsson och Tre Kronor blir Karjala Tournament – som spelas den 8–11 november – säsongens första landslagssamling. Enligt vad Sportbladet erfar ser Gustafsson ut att i huvudsak satsa på rutinerade spelare till turneringen i Finland.

Ett av de intressantaste namnen: Linköpings Mattias Weinhandl:

– Ja, det stämmer. Jag fick reda på det i dag (läs: i går). Med tanke på att det var ett tag sedan man var med känns det riktigt spännande.

Det är närmare bestämt två och ett halvt år sedan Weinhandl senast spelade med Tre Kronor. Våren 2005 fanns den målfarlige högerskytten med i laget när VM avgjordes i Österrike.

”Fungerat perfekt”

Under lock out-säsongen 2004/05 spelade Weinhandl för Modo. När han återvände till elitserien från Nordamerika i somras valde han Linköping.

– Det har fungerat perfekt. Jag trivs väldigt bra i klubben.

Weinhandl har prickat in nio mål hittills i elitserien. Bara HV 71:s Jukka Voutilainen och Modos Magnus Wernblom har gjort lika många.

Med i landslagstruppen är också Weinhandls radarkompis från Linköpings förstafemma – Tony Mårtensson. Tillsammans med Mårtensson har Weinhandl producerat 27 poäng på 13 matcher i elitserien.

– Ja, jag hörde att Tony också skulle vara med, och det är bara att hoppas att vi får spela tillsammans även i landslaget.

För Weinhandl betyder återkomsten till elitserien full satsning på landslaget igen.

Känns det extra inspirerande att VM avgörs i Kanada?

– Jag hade ingen riktig koll på att VM spelades där. Ett VM är alltid roligt att vara med i, oavsett var det spelas, men det kommer att bli stenhård konkurrens om platserna.

Tre Kronor inleder Karjala Tournament mot Ryssland i Jönköping nästa torsdag. Sedan väntar två matcher i Helsingfors: Tjeckien på lördag och Finland på söndag.