Publicerad:
Uppdaterad:

Sjätte raka segern – och nu närmar sig LHC rekord

Publicerad:
Uppdaterad:

LINKÖPING

Linköping tog sin sjätte raka seger – och närmar sig rekord.

Inte sedan säsongen 1994/95 har något lag börjat med sex fullpoängare i elitserien.

– Vi har förtjänat alla poäng, säger LHC-målvakten Fredrik Norrena.

LHC ångar på – och vinstsviten börjar närma sig rekord. Inte sedan säsongen 94/95 har något lag startat med sex raka vinster. Då var Färjestad som rivstartade och hann med sexa raka. Ett par år innan var det storsatsande Malmö som såg oövervinneligt ut med åtta segrar från start vilket är rekord i elitserien.

– Men ska vi fortsätta vinna måste vi spela mycket bättre än i dag. Och vi har inte riktigt bekänt färg ännu, det blir tuffare nästa vecka när vi möter HV 71 och Färjestad, sa Mikko Peltola.

35—åringen var långt ifrån nöjd med vad hans LHC presterade i går – med all rätt. Linköping var dåligt. Mora ännu sämre.

– Vi kommer i gång efter ett tag och vårt power play är bra mot slutet. Men det här spelet räcker inte mot topplagen, sa Peltola.

Tränaren Roger Melin har aldrig startat en säsong bättre in sin tränarkarriär.

– Visst, det är alltid skönt att starta bra. Men nu är det väldigt viktigt att påminna spelarna om att bibehålla kvaliteten. Det är nog enklare som spelare att ge allt om man förlorat mycket istället.

För nyförvärvet Martin Samuelsson, som blev spelklar vid lunch igår, är trenden dubbelt positiv.

– Självklart är det kul att komma till ett vinnande lag, samtidigt som det ger mig kanske mer tid att acklimatisera mig. Klubben har uttalat att jag inte är någon panikvärvning utan mer en breddning av truppen.

I går spelade det förra NHL-proffset tillsammans med junioren Viktor Ringberg från start i första kedjan när både Jonas Soling och Patrik Blomdahl lämnat återbud på grund av skador.

Fakta säsongsinledningar

Marcus Nyenger

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN