Nu har Djurgårdens veteraner tänt till

Publicerad:
Uppdaterad:

"Nu är vi inne i matchen igen"

Djurgårdens veterankrigare visade vägen i Timrå och med hårt jobb och het vilja lyckades Stockholmarna vinna med 4–2 och utjämna till 1–1 i kvartsfinalserien.

– Otroligt skön seger. Nu är vi inne i matchen igen, jublade matchvinnaren Fredrik Bremberg.

31-årige Fredrik Bremberg är en av de många ärrade veteranerna i Djurgården som krigade på ett sätt som vi inte sett tidigare i vinter.

– Det är klart att man tänder till lite extra när det är slutspel. Men jag tycker att vi gjorde en riktigt bra match i fredags också trots att det blev förlust då. Nu var vi klart starkare och vassare och vann fullt rättvist, konstaterade en mycket nöjd Bremberg.

När Timrå lyckats vända 0–2 till 2–2 klev matchvinnare Bremberg in i handlingen.

– Vi spelade i power play och fick ett bra tryck. Jag smög upp i ett bra läge framför Kiprusoff i Timråmålet och Daniel Tjärnqvist hade ögonen med sig och fick fram en bra passning. Men jag fick pucken lite avigt så det gick inte att skjuta direkt, utan jag tvingades lägga över pucken på backhand och hittade ett hål på sidan om Kiprusoff, berättade Fredrik Bremberg.

Enkelt mål för Boyle

Djurgårdens bäste spelare Dan Boyle lyckades också hitta ett hål på Miikka Kiprusoff – trots att det inte borde finnas ett hål där.

– Det var nog ett av mina lösaste målskott. Jag hade inte en tanke på att skjuta mål utan jag lade in pucken mot mål med förhoppning om att det skulle kunna leda till en retur, men på något sätt smet pucken in mellan benen på Timråmålvakten, konstaterade en något överraskad Dan Boyle.

Ingen tvekan om att Boyles 2–0-mål var en rejäl målvaktstavla – men det var också det enda misstaget som Miikka Kiprusoff gjorde sig skyldig till.

Djurgårdens kyla avgjorde

Men trots att Djurgården verkade ha full kontroll på händelserna på isen efter 1–0 genom Nils Ekman och 2–0 genom Dan Boyle lyckades Timrå trots allt komma in i matchen efter mål av Henrik Zetterberg och Teemu Alto.

Efter kvitteringen ökade Timrå trycket i jakten på ett ledningsmål, men Djurgårdsspelarna höll sig kalla och fortsatte att spela tätt och välorganiserat. Det fällde också avgörandet i spel i numerärt överläge sedan Timrås Kent Manderville skickats till utvisningsbåset. Då slog Fredrik Bremberg till med sitt 3–2-mål.

I slutsekunderna vann Daniel Rudslätt en skridskoduell mot Timråbacken Teemu Alto och kunde enkelt lägga in 4–2 i tom bur sedan Timrå chansat på att ersätta målvakten med en sjätte utespelare för att jaga en kvittering. Det var en talande situation för matchbilden – det var Djurgårdens spelare som ville lite mer den här kvällen.

Ingen Timråspelare hade en helt lyckad kväll, utan de flesta spelare levde i ett anonymt dunkel medan Djurgårdens veteraner som Nils Ekman, Kristoffer Ottosson, Fredrik Bremberg och Mikael Johansson fick dirigera händelserna på isen. Dessutom var NHL-förstärkningarna Jose Theodore i målet och backen Dan Boyle riktigt heta.

Sportbladet - TT

Publicerad: