Philadelphia Flyers klart för slutspelet

avPer Bjurman

EDMONTON. Philadelphia Flyers är klara för Stanley Cup-slutspelet.

Anförda av kaptenen Claude Giroux, som passade på att göra hattrick i säsongens viktigaste match, körde de över New York Rangers med 5-0 under lördagseftermiddagen.

– Jag är riktigt exalterad över att vara tillbaka i playoff igen. Det kommer bli fantastiskt, säger matchhjälten.

Det blev aldrig mycket till drama i den östra NHL-konferensen under lördagens grundserieepilog.

Det hade kunnat bli om Philadelphia Flyers darrat i sin sista match i Wells Fargo under eftermiddagen, lokal tid, men New York Rangers – sedan länge avsågade – hade inte en chans mot det hungriga hemmalaget.

Det stod visserligen bara 1-0 efter första perioden, men i mittakten lade Flyers i en högre växel, gjorde ytterligare tre mål på Henrik Lundqvist och vann till slut med 5-0.

Det betyder att de, i sista stund, är klara för playoff – och att säsongen är över för Florida Panthers; deras återstående matcher – inklusive den uppskjuta under söndagen – saknar betydelse.

Hattrick av Giroux

Den store hjälten heter Claude Giroux. Det var den 30-årige kaptenen som bar Flyers till Stanley Cup-dansen med ett hattrick i säsongens allra viktigaste match. Med det blev han också den första i klubben att nå 100 poäng sedan Eric Lindros stod för den bedriften i mitten av 90-talet.

– Det känns fantastiskt. Förra året missade vi playoff och det var inte alls kul, så jag känner mig riktigt exalterad över att vara tillbaka, säger hjälten till NBC.

Vilka Philadelphia får möta i första omgången är i skrivande stund inte klart. Om Columbus och New Jersey inte tar mer än poäng senare under kvällen ställs de mot Pittsburgh i ett säkerligen episkt ”Battle of Pennsylvania”. Annars kan det bli Washington eller ettan i Atlantic-division – antingen Tampa eller Boston.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM