Svenskens magiska drömmål avgjorde

HOCKEY

NEW YORK. Som om det inte vore nog med att William Karlsson gjort chockerande många mål.

I natt avgjorde han divisionsfinalen mellan Vegas och San Jose med säsongens kanske snyggaste också – mellan sina egna ben i friläge.

– Jag hoppas att det åtminstone är topp tre, säger han med ett skratt till Sportbladet efter 3-2-segern med vilken Golden Knights säkrade förstaplatsen i Pacific-divisionen

Det var i ett numerärt underläge i mitten av tredje perioden, när ställningen var 2-2, som ”Wild Bill” från Märsta ställde till med underverket.

Han kom loss i ett friläge efter vänsterkanten, trampade in mot Martin Jones i Sharks-kassen – och just som Jones skulle stöta bort den drog svensken pucken bakåt och snärtade in den mellan sina egna ben.

Som tv-kommentatorerna i fullständigt sjövilda T-Mobile Arena skrek:

– Are you kidding me?

Själv skrockar William när vi en dryg timme efter slutsignalen ringer upp och beskriver målet som säsongens snyggaste.

– Jag hoppas att det åtminstone är topp tre.

”Bestämde mig tidigt”

Han fortsätter:

– Jag bestämde mig tidigt för att göra så där, jag kom i en bra vinkel för den sortens ”move”. Och, ja, det lyckades. Kul, onekligen. 

Man har rätt bra självförtroende om man försöker sig på den varianten i det läget...?

– Ja, det kan man säga. Målet speglar rätt väl hur jag känner mig just nu. Jag har väldigt bra självförtroende.

Drömmålet – Karlssons 42:a för säsongen, varmed han delar tredjeplatsen i målligan med Evgeni Malkin, bakom Alex Ovetjkin på 45 och Patrik Laine på 43 – blev matchavgörande och med segern säkrar Vegas helst historiskt förstaplatsen i Pacific-divisionen.

– Ja, det tycker jag är väldigt bra gjort av oss, säger ”Wild Bill”.

– Vi har varit starka hela säsongen och det här är en bra belöning. Nu vet vi att vi har hemmaplansfördel när vi möter Pacific-lag i slutspelet, det kan nog bli viktigt.

Slår inte av på takten

Av grundserien återstår bara tre betydelselösa matcher i västra Kanada, mot i tur och ordning Vancouver, Edmonton och Calgary – men William ser ingen anledning att slå av på takten nu.

– Nej, jag tycker vi ska trumma på som vanligt och försöka vinna alla matcher så vi kommer in i slutspelet med en bra känsla.

Du kan väl försöka dig på några hattrick så vi får skriva om mål nummer 50 också?

– Ha ha, jag ska försöka.

Även Oscar Lindberg gjorde mål i nattens match – och William hade också en assist.

NHL-svenskarna som tjänar bäst 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM