Här är Tre Kronors trupp i dubbelmötet

Foto: Jonas Ekströmer/TT / TT NYHETSBYRÅN
HOCKEY

Drygt en månad till VM.

Nu har Tre Kronor släppt truppen till dubbelmötet med Slovakien – där bland andra Djurgårdens juniormålvakt Olof Lindbom får chansen.

– Jag trodde först att de skojade, säger 17-åringen till hockeysverige.se.

Den 4 maj kliver Tre Kronor in i VM i Danmark mot Vitryssland.

Flera NHL-spelare har redan tackat nej till turneringen, och förbundskapten Rikard Grönborg har tidigare sagt att få av spelarna från OS-laget i Sydkorea kommer att representera Sverige under VM.

– Det tror jag, och framför allt är det för tillgängligheten till NHL-spelare. Vi försöker ta de spelare som vi tror att vi kommer att gå längst med i VM-turneringen, sa Grönborg i tisdags.

Stjärnskottet får chansen

Innan mästerskapet väntar flera träningsmatcher för Sverige, däribland en dubbellandskamp mot Slovakien kommande vecka (torsdag och fredag).

Nu har truppen släppts.

Och den kryllar – som väntat – av SHL-spelare.

24 spelare är uttagna och 18 av dem huserar till vardags i den svenska högstaligan. Hälften av truppen – varav åtta av nio backar – har aldrig tidigare gjort en A-landskamp.

En av skrällarna är Rögles Olle Liss, 25. Succévärvningen gjorde 14 poäng på 11 matcher sedan han anslöt till klubben från Pantern i slutet av januari och har alltså plockats upp av Grönborg.

”Trodde han skojade”

Även Djurgårdens juniormålvakt Olof Lindbom, 17, får chansen.

— Först trodde jag att han (Stefan Ladhe, målvaktstränaren) skojade lite. ”Är det redan 1 april?” Det var den tanken man fick. Men sen berättade han hur det var, att han tyckte jag spelat bra nu i slutet av säsongen och tyckte det var bra om jag höll i gång. Jättekul att få vara med och se och lära lite, säger Lindbom till hockeysverige.se.

Sverige inleder dubbelmötet med Slovakien i Norrköping på torsdag, 18.30, och spelar returen i Oskarshamn dagen efter, samma tid.

ARTIKELN HANDLAR OM