Hallam: "Blir som ett mini-slutspel"

Uppdaterad 2015-10-08 | Publicerad 2015-10-06

Mästarna möter Dif – tre gånger på fem dagar

I kväll tar Växjö emot Djurgården i CHL-slutspelet.

Det blir den första av tre drabbningar mellan lagen under veckan.

– Det blir som ett mini-slutspel bäst av tre, säger Växjö-tränaren Sam Hallam till Sportbladet.

Följ ämnen

När lottningen till CHL-sextondelarna gick av stapeln i Helsingfors den 8 september stod det klart att Växjö fick möta Djurgården. Något som vid en första anblick i sig inte må vara särskilt uppseendeväckande – om det inte hade varit för det smått unika sammanträffandet i att lagen möter varandra vid hela tre tillfällen på fem dagar.

”Bara att gilla läget"

Under kvällen möts lagen i Vida Arena i returmötet i CHL för att sedan gå i klinch på nytt i fredagens och lördagens "back-to-back" i SHL. Ett spelschema som knappast hör till vanligheterna.

– Det är inget som kan styra det. Det är tillfälligheter och bara att gilla läget, säger Sam Hallam och fortsätter:

– Men det ska bli kul, det är speciellt att spela den här typen av utslagsmatcher.

Djurgården i förarsätet

Precis som i SHL, där de regerande mästarna fått en tyngre start, befinner man sig i en prekär situation även i CHL. Djurgården vann nämligen det första mötet på Hovet med 4-3, vilket innebär att smålänningarna behöver vinna med två mål för få fortsätta sitt Europa-äventyr. Växjö kommer dock med en vinst mot Karlskrona i ryggen, något som möjligen pekar på en stegrande formkurva.

– Det är alltid dagsform som avgör så det är svårt att säga var vi står i dag, på fredag eller lördag, men jag hoppas att vi kommer ha ett bra engagemang och fokus.

Jämna matcher

Det mesta talar för det väntar jämna tillställningar mellan lagen de kommande dagarna. Sedan Djurgårdens återkomst till SHL förra säsongen har lagen mötts totalt sex gånger. Lagen har vunnit tre matcher vardera och noterbart är att samtliga har slutat med uddamålsseger åt något håll. Hallam är väl medveten om motståndarens sätt att spela.

– De har en backsida som spelar väldigt aggressivt och sedan har de ett par skickliga killar som Thoresen, Sörensen och Sallinen som hela tiden är beredda att göra det där lilla extra.

Fällström fortsatt borta

Förra säsongen riktades skarp kritik mot Djurgården för att man inte tog CHL-spelet på allvar. Bland annat ställde klubben över ett gäng nyckelspelare i den helt avgörande gruppfinalen mot Bern. Men Dif-tränaren Hans Särkijärvi menar bestämt att laget tar CHL fullt lika seriöst som SHL.

– Vi vill vinna varje enskild match och gå så långt som möjligt. Inget snack om den saken.

Stockholmarna har samma manskap tillgängliga som nollade Malmö i lördags. Alexander Fällström är tillbaka i full träning, men får fortsätta vänta på sin comeback.

– Vi hoppas att han kan spela under veckan, men han kommer inte till spel i kväll, meddelar Särkijärvi till Sportbladet.