Henrik Evertsson

Efter firarkaoset – Växjö värvar trio

Av: 

Erik Karlsson

HOCKEY

Men förvirring i presentationen

Det har stormat kring Växjö Lakers sportchef Henrik Evertsson efter guldet.

Men nu har han påbörjat bygget av nästa års lag med värvningar av Joakim Hillding, Viktor Andrén och Linus Fröberg.

Eller var det Jonas Frögren?

Guldfirandet i Växjö har fått långt gångna konsekvenser för klubbens sportchef Henrik Evertsson som just nu både polisanmält och blivit polisanmäld i ett misshandelsärende.

Tur då att mycket av arbetet med nästa års trupp redan är gjort. För det var inga bomber som Växjö presenterade när man offentliggjorde tre värvningar.

”Inte otroligt lätt att få tag på”

Tyngst av värvningarna är FBK-centern Joakim Hillding som återvänder till Växjö efter att ha lämnat klubben för Karlstad precis efter SHL-avancemanget.

– En svensk center i den klassen, det är inte så otroligt lätt att få tag på, säger sportchefen Henrik Evertsson om 26-åringen.

En annan som återvänder till klubben är målvakten Viktor Andrén, 20, som varit ett år i Pantern innan han nu återvänder till klubben. Andrén ska dock lånas ut till allsvenskan under nästa säsong.

Det tredje nyförvärvet kommer från Karlskoga, 21-årige forwarden Linus Fröberg. Fröberg gjorde 35 poäng på 52 matcher i allsvenskan.

Frögren eller Fröberg?

Den som ville in på Växjös hemsida och läsa mer om nyförvärven på lagets truppsida blev dock något förvirrade. Där var Linus Fröbergs namn utbytt mot den 13 år äldre Leksandsbacken Jonas Frögren.

Vi väljer dock att lita på pressmeddelandet där Henrik Evertsson ser vissa likheter mellan Fröberg och slutspelssuccén Axel Holmström.

– Det finns absolut drag hos dem båda som liknar varandra. Båda killarna spelar med ett bra spelsinne och det ser man bland annat på att de behöver inte åka ihjäl sig på isen, utan vet var de ska befinna sig. Båda fysiskt starka och duktiga på att täcka pucken. Men sedan ska vi inte jämföra alltför mycket. Att slå igenom så som Axel har gjort den pressen ska man inte lägga på någon. Men Linus är en spelare som vi vill få in i vår stomme för att bygga vidare på under några år.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Henrik Evertsson

Växjö Lakers Hockey

Jonas Frögren

SHL Svenska hockeyligan

Joakim Hillding