Röglespelarens överfall

Deveaux ska tala ut – lovar nya videobevis

Av: 

Erik Karlsson

HOCKEY

André Deveaux har varit tyst sedan han högg ner Västerås Per Helmersson bakifrån på uppvärmningen.

Nu kallar den förre Rögle-spelaren till presskonferens i Toronto där han utlovar nya videobevis som ska ha undanhållits, skriver Sportsnet.

André Deveaux fick svensk hockeyhistorias hårdaste straff, elva månaders avstängning, för yxhugget på Per Helmersson under uppvärmningen inför kvalmatchen mellan Rögle och Västerås.

Förutom straffet så fick Deveaux sparken från klubben samtidigt som han anhölls i sin frånvaro misstänkt för misshandel.

Deveaux framförde sin åsikt om händelsen när ärendet låg framme på disciplinnämndens bord men har i övrigt inte uttalat sig alls sedan händelsen.

”Kommer visa nya överraskande bevis”

Men nu har han kallat till en presskonferens i Toronto, skriver Sportsnet. I inbjudan skriver PR-bolaget bakom arrangemanget att: "Deveaux kommer visa överraskande nya videobevis på skador som uppenbart ignorerats av svensk hockeys officiella instanser"

André Deveaux juridiska ombud, stjärnadvokaten Leif Silbersky, vill inte prata om innehållet som ska läggas fram men säger att det kommer användas i den överklagan av disciplinnämndens beslut till Riksidrottsnämnden som Deveaux gjort.

– Jag har talat med hans rådgivare i Kanada och de kommer att visa ett visst material och de ska även ha skickat det till Riksidrottsförbundet.

”Det är så besynnerligt”

Vad kan du säga om det pågående brottsutredningen?

– Det är så besynnerligt, jag har varit i kontakt med åklagaren och frågat om varför vi inte sett någon kallelse. Vi har erbjudit oss att komma in med ett uttalande via video eller till och med resa över men åklagaren skjuter det ifrån sig, säger Silbersky som tror åklagaren avvaktar Riksidrottsnämndens beslut.

– Jag kan inte hitta någon annan förklaring, säger han.

Enligt pressutskicket ska presskonferensen hållas i morgon klockan 16.00, svensk tid.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa helgens toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Röglespelarens överfall

André Deveaux

Rögle BK