SHL Svenska hockeyligan

Kängan: ’Modo har tappat sin identitet’

Av: 

Andreas Käck

HOCKEY

”Förr var vi bara norrlänningar – sju-åtta juniorer”

Han skördade framgångar med Modo på 90-talet.

Nu känner Per Bäckman inte längre igen sitt gamla lag.

– Jag tycker att de har tappat sin identitet, säger han enligt Allehanda.

Pelle Bäckman gjorde fyra säsonger som huvudtränare i Modo mellan 1997 och 2001.

Han minns den tiden med värme och ägnar större delen av sitt avsnitt i ”Semesterpratarna” i Radio Örnsköldsvik åt att prata om tiden i Ö-vik, enligt Allehanda.

– Det kommer vara mycket minnen från Modo-tiden. Särskilt från året när vi vann serien med 22 poäng men ändå inte lyckades vinna över Brynäs. Det är min största besvikelse än i dag. Att jag inte kunde hjälpa laget att vinna. Det grämer mig fortfarande. Men det mesta är lyckliga minnen, säger Bäckman.

”Tog upp sju-åtta juniorer”

Det har gått 14 år sedan han lämnade Modo och på senare år har det gått tyngre. En av anledningarna, tror Bäckman, är att man inte satsar på egna spelare i samma utsträckning.

– Då var vi bara norrlänningar i Modo och vi tog upp sju-åtta juniorer första året. Det är helt nya tider i dag. Jag tycker att Modo har tappat sin identitet, om man jämför med tidigare, säger Bäckman.

”Svårare i dag”

Han pekar ut Skellefteå som en nuvarande förebild vad gäller att fostra, och slussa fram, egna talanger. Samtidigt understryker Bäckman att tiderna har förändrats.

– Det är svårare att hålla ihop ett lag i dag. Det är många i NHL, Ryssland och övriga Europa. Det är svårt att bygga lag i dag.

ANNONS

Kryss i Tre Kronors nästa VM-match? I slutspelen 2017-2019 gick 43 % av våra fajter till övertid eller straffar. Den som vet mest vinner mest.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Oddset

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan

Modo Hockey