Leksand tog tredje raka under "Perra”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Bästa sviten för året

1 av 2 | Foto: Bildbyrån

En vecka på jobbet och redan fler segrar i rad än Leksand fått ihop under hela hösten.

"Perra"-effekten är ett faktum.

– Haha, ja det får ni kalla det i er business, säger han.

Tränarbytet i Leksand har verkligen fått önskad effekt. Sedan den rutinerade värmlänningen Per-Erik Johnsson klev in i båset, tillsammans med de assisterande tränarna Magnus Svensson och Gereon Dahlgren, har Leksand vunnit tre raka matcher för första gången under årets säsong. I stället för jumbo är man nu bara två poäng från playoff-platserna på sin tiondeplats.

Den tredje vinsten, mot Timrå i kväll, satt dock hårt åt. Bortalaget satte hård press över hela banan från start och störde dalalaget ordentligt. Det kom dock inte som någon chock för tränartrion.

Avslöjade taktiken i tidningen

– Det var någon som läst tidningen deras och han (Roger Forsberg red. anm,) gick ut med att här ska det jävlar i mig jagas Leksandsspelare. Och det gjorde dom – bra. Men även om man kan önska sig lite mer sarg ut löser vi det bra, säger "Perra".

Med 2-1 i ryggen inför tredje perioden visade han också på fingertoppskänslan när han bänkade höstvärvningen Johan Porsberger – bara för att lyfta in honom när det sedan blev powerplay. Porsberger svarade med att stänka in avgörande 3-1 och sedan glida ut mot båset med handen i isen som målgest.

”Kanske förbannand på mig”

Kändes det som du fick svar på tal?

– Ja exakt, han smackade till den däruppe. Han kanske var förbannad, det var nog mig han träffa med klubban. I så fall har jag ju nått ut, skrockar "Perra”.

Johan Porsberger säger dock att han inte var arg på sin nye tränare.

– Det var nog rätt att han tog bort mig, jag hade extremt mycket strul i fem mot fem, jag var inte alls där, säger han.

Målgesten var inte riktad mot ”Perra” då?

– Nej det var något eget. Men det är en lite ful målgest. Ibland kör jag den, men den är alltid hemsk när jag ser den efteråt – men det känns bra när jag gör den.

Vad skulle du säga att "Perra” Johnsson betytt för Leksand?

- Mycket faktiskt. Han har en energi, är aktiv i båset och ger feedback och pushar. Alla vet sin roll och känner sig uppskattade.

Beröm succétränaren tar med ro.

– Jag är väl ganska aktiv, det är lite som att man går sin egen match där bakom. Förhoppningsvis kan det smitta av sig lite grann.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!