NHL:s hetaste lag vann mot mästarna

HOCKEY

Petade ner Chicago på wild card-plats

BOSTON. Minnesota Wild är hetast i NHL.

De slog LA Kings i natt, tog därmed femte raka segern – och petade ner Chicago Blackhawks på wild card-plats i tabellen.

– Det finns ingen orsak att inte känna sig tillfreds och hoppas på bra saker nu, säger coachen Mike Yeo efter 4-1-segern.

Foto: Mikko Koivu firar med Chris Stewart.

Det var två lag på väg uppåt som brakade samman i Xcel Energy Center i St. Paul.

Regerande mästarna Kings hade tre raka segrar med sig ut på isen – och Wild fyra.

Det visade sig dock att det var allra mest tryck i Minnesotas i uppsving.

De spelade strålande, framförallt i inledningen, och vann med 4-1– trots att de gick en tuff omgång, mot Calgary,  även natten innan.

– Men av det märktes verkligen ingenting. Vi hade exakt rätt sorts koncentration och skärpa från första nedsläpp, säger coachen Mike Yeo till klubben hemsida.

– Jag är oerhört imponerad över hur killarna genomförde den här matchen.

Tre poäng av Koivu

Med den femte raka segern tog sig Minnesota för första gången sedan seriestarten upp på tredjeplats i knallhårda Central-divisionen – och petade ner självaste Chicago Blackhawks på wild card-plats.

– Vi har inget åstadkommit ännu och det är mycket kvar att spela, men det finns ingen orsak att inte känna sig tillfreds och hoppas på bra saker nu, fortsätter Yeo.

Nattens store lirare var finländske veteranen Mikko Koivu, som stod för två mål och en assist.

– Jag har inte tittat tabellen på flera månader, nu handlar det bara om att fortsätta växa och bli bättre och bättre, säger han.

■ ■ ■

Toronto bröt förlustsvit

Ottawa Senators hade chansen att mycket snabbt återerövra den slutspelsplats Boston Bruins tidigare under lördagen knep med sin seger över New York Rangers, men på något sätt lyckades Erik Karlsson & co tappa 3-1-ledning mot hopplösa Toronto – och fick sedan stryk på övertid.

Stor och oväntad matchhjälte för Leafs blev Tyler Bozak, som plötsligt slog till med ett hat trick.

Senators har fortfarande en match mindre spelad än Boston och kontrollerar således alltjämt sitt öde.

■ ■ ■

”Vi saknade Steen”

William Karlsson prickade in sitt tredje mål för säsongen när Columbus, lite oväntat slog, St Louis med 4-2 – på bortaplan.

Patrik Berglund gjorde det ena av Blues tröstmål – och spelade fram till det andra.

– Men vi saknade Alex Steen och TJ Oshie ikväll. Det är två väldigt viktiga pjäser och det syntes, säger ”Bulan” till nhl.com.

ARTIKELN HANDLAR OM