NHL

Svenskens milstolpe: ”Min bästa säsong”

Söderberg sprängde 20-målsvallen för första gången

avPer Bjurman

NEW YORK. Carl Söderberg spelar NHL-karriärens bästa hockey och nådde för första gången milstolpen 20 mål – och 21 med, av bara farten – när det pånyttfödda Colorado vann streckmatchen mot Blackhawks i Chicago i natt.

– Ja, det här är min hittills bästa säsong, bekräftar skåningen för Sportbladet efter 5-3-segern.

Det är den nu – tillfälligt? – splittrade förstakedjan med Gabriel Landeskog, Nathan MacKinnon och Mikko Rantanen som av lätt förklarliga skäl fått mest uppmärksamhet i Colorado den här säsongen, men bakom dem har även Carl Söderberg varvat upp mot riktigt fina nivåer – och under senaste veckans återuppståndelse, när Av’s slutligen tagit sig ur vinterns tunga svacka och vunnit tre raka, är det den 33-årige Malmöiten som anfört pushen framåt.

Han stod för ett mål och två assist mot Winnipeg i förrgår och följde upp med två mål mot Chicago i natt.

Därmed passerade han milstolpen 20 mål under en säsong för första gången i NHL-karriären.

”Aldrig tidigare känt så”

Ingen tillfällighet, om man frågar Carl själv.

– Nej, det här är absolut min bästa säsong i NHL hittills, slår han fast när vi hörs efter segermatchen i United Center.

– Det är inte bara det att jag producerat mycket poäng och nått 20 mål, vilket är väldigt kul. Jag har aldrig tidigare känt att jag varit med och skapat så mycket. Det brukar vara ett kvitto på att man gör något rätt.

”Vände under svåra bortaresan”

Även Gabriel Landeskog stod för två poäng mot Hawks (ett mål plus en assist), liksom Patrik Nemeth (två assist) och bidrog därmed till en seger som verkligen vidimerar att Avalanche är på gång igen.

– Jag tror det vände under den svåra bortaresan förra veckan när vi spelade oavgjort mot Washington, Islanders och Boston, fortsätter Carl.

– Vi förlorade visserligen samtliga på övertid, men vi spelade bra och fick tillbaka känslan att vi kan klara det här.

Erik Gustafsson hade en assist för Blackhawks.

Foto: Paul Sancya / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Minnesota har just haft ett bra dygn. De slog New York Rangers med 4-1 på Manhattan igår och följde upp med en 3-2-seger mot Red Wings i Detroit i natt.

– De unga killarna driver oss framåt just nu. Kolla Joel Eriksson Ek till exempel. Han har varit så stark på slutet, säger coachen Bruce Boudreau till nhl.com.

Just i natt blev det en assist för Joel.

I Calgary tog Flames – serieledare i väst – fjärde raka segern genom att slå Anaheim med 2-1.

Mikael Backlund spelade fram till ena målet.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM