Vaknade och fick beskedet av frun

Foto: Gene J. Puskar / TT / NTB Scanpix
HOCKEY

Svenske VM-målvakten Eddie Läck, 29, byter klubb igen.

Den här gången fick han beskedet – mitt under sin bröllopsresa.

– När jag vaknade i morse sa min fru: ”Du kanske borde kolla din telefon…”, berättar Läck.

Han börjar bli van att kastas runt från klubb till klubb.

Natten till fredagen, svensk tid, var det dags igen för Eddie Läck.

25-åringen – som nyligen var med och vann VM-guld med Tre Kronor – nåddes av beskedet att Carolina Hurricanes trejdar (byter bort) honom till Calgary Flames.

Eller, nåddes och nåddes … han låg faktiskt och sov när affären genomfördes.

”Borde kolla telefonen”

Läck är nämligen på bröllopsresa i Neapel, Italien, efter att nyligen ha gift sig med sin kärlek, Joanna, och hade förstås tankarna på annat håll än hockey.

– Men i morse när jag vaknade så sa min fru: ”Du kanske borde kolla telefonen…”

– Hon hade ett lurigt flin, så jag tänkte: ”Vadå?” Och när jag kollade telefonen så var det oändligt många sms och missade samtal. Jag tänkte bara: ”Okej… En perfekt start på bröllopsresan”, säger Läck i en intervju med NHL.com.

Att hastigt och lustigt bytas bort från sin klubb är något man får räkna med som NHL-spelare och för Eddie Läck är det heller inte första gången. Senast det begav sig var säsongen 2015/16 då Vancouver Canucks trejdade honom till Carolina Hurricanes.

– Den gången så var jag på Ibiza. Så jag vet inte vad det är med mig och semestrar…, säger han.

”Grymt glad”

Läck trejdas nu till Calgary Flames tillsammans med Ryan Murphy och ett draftval i den sjunde rundan i 2019. I utbyte får Carolina Keegan Kanzig och ett val i den sjätte rundan i draften 2019. Carolina kommer även att fortsätta betala 50 procent av Läcks lön.

Den 29-årige svensken är spänd av förväntan inför flytten till Calgary.

– Jag är grymt glad och ser fram emot det här. Faktum är att jag hoppades få komma till Calgary redan när Vancouver trejdade mig för två år sedan. Jag har fått så bra intryck från deras organisation i allmänhet och från målvaktstränaren (Jordan Sigalet) i synnerhet. Plus att jag känner ”Gully” (tränaren Glen Gulutzan) från tiden i Vancouver. Det känns som en perfekt lösning, säger Eddie Läck.

Och från nya klubbens håll ser man fram emot att få dit sin nye målvakt.

– Eddie är precis den sortens målvakt vi letat efter, säger Brad Treliving, Calgarys general manager till officiella hemsidan.

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

ARTIKELN HANDLAR OM