SHL 2016/2017

Nygårds islossning – sänkte Örebro

Färjestad nära kollaps – men höll undan

avAnna Lindbäck

KARLSTAD.

Joakim Nygård har inte gjort ett mål på åtta matcher.

Mot Örebro passade han på att fira sitt relativt färska tvåårskontrakt med dubbla mål och assist.

– Det är klart att man spelar med ett annat lugn nu, säger han.

Foto: Bildbyrån

Joakim Nygård gör sin bästa säsong i Färjestad och för ett par veckor sedan fick han det bekräftat. Då satte han sin kråka på ett tvåårskontrakt med klubben.

Och det har gett effekt.

När SHL drog i gång igen efter landslagsuppehållet, så firade han sitt nya kontrakt med att göra två mål och två assist – hans första mål på åtta matcher. Totalt svarade kedjan med Joakim Nygård, Johan Ryno och Alexander Johansson för totalt åtta poäng – fyra mål och fyra assist – i 6–4-segern mot Örebro.

”Får ett annat lugn”

Trion toppar Färjestads interna skytteliga och totalt har de svarat för 26 mål.

– Jätteskönt att vi vann matchen. Vi i vår kedja hade många lägen och det kändes bra. Jag trivs med att spela med dom, säger Nygård. 

Spelar du med ett annat lugn nu när du vet att du blir kvar i FBK i ytterligare två år?

– Ja, det är klart. När kontraktet går ut så blir det, utan att man tänker på det, en liten spänning. Man tänker på det fast man inte vill. Man får ett annat lugnt när man vet var man ska spela framöver Det gör att man kan fokusera helt och hållet på säsongen som pågår.

Domarinsatsen fick sig en liten känga av både spelare och ledare efter slutsignalen. Anledningen var två missade trippingutvisningar på Nygård och Sebastian Erixon, som hade kunnat förändra matchbilden.

–  De (domarna) försöker väl göra sitt bästa men vi borde haft ett par utvisningar kan man tycka, säger Nygård.

”Får lämna över till Wikegård”

Det var diplomatiskt sagt.

– Vi spelare gör också misstag. Men jag får lämna över till Wikegård (Niklas, reds.anm) istället, han brukar ge skit, flinar Nygård. 

FBK-tränaren Leif Carlsson:

– Det är tråkigt när det blir så här. Det är två lag som möts med lite derbykänslor, och så blir det konstiga domslut. Det ska inte få avgöra sådana här matcher, som det hade kunnat göra. Det är bättre att spelarna får avgöra det, säger han och fortsätter:

– Jag vet att de gör sitt bästa men jag hoppas att domarna går igenom matchen och ser hur det kan göras bättre till nästa gång.

ARTIKELN HANDLAR OM