Fansen: ”Vi kräver en officiell ursäkt”

”Hänvisa oss att agera som Leksand är ALDRIG okej”

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
HOCKEY

Fem raka torsk – nu stormar det i SSK.

Efter uttalanden från ordföranden Catharina Elmsäter-Svärd rasar klubbens supportrar.

”Vi kräver en officiell ursäkt”, skriver Supporterklubben i ett uttalande.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
SSK:s ordförande Catharina Elmsäter-Svärd.

Klassikerklubben Södertälje har fått en mardrömsstart på säsongen.

Noll poäng efter fem matcher och 6-17 i målskillnad gör att missnöjet mot tränaren Mats Waltin pyr – och på torsdagen gick SSK:s ordförande Catharina Elmsäter-Svärd ut och sa att det ”finns en hotbild” mot klubbens anställda.

– Ett större problem för SSK som klubb är att så fort det börjar gå emot är det folk som börjar hata och hota. Det hade vi hela förra säsongen. Det tar ork, kraft och energi i kansliet. Det tar också mycket energi från folk på ledande positioner som ändå ska orka lite till. Man hjälper inte klubben så här. Varken tränare eller spelare kan ha fokus på rätt saker, sa Elmsäter-Svärd enligt Hockeypuls.

Hon uppmanade även fansen att stötta laget ännu mer nu, när det går som sämst.

– När det är som svårast måste de orka vara där lite till. Förra året, när folk slutar komma på matcherna, tappar vi i biljett- och kioskintäkter. Då börjar vi urholka det som är grunden, vår ekonomi. Se på Leksand. De har också haft motgångar men har gott om folk på varje match. De hatar aldrig. De hejar i 60 minuter, sa ordföranden.

”Är aldrig okej”

Nu rasar Supporterklubben.

På Facebook meddelar SSK-fansen att de ”ställer sig mycket kritiska till ordförandens uttalanden”.

”Supporterklubben ställer sig mycket kritiska till att uppmana sina supportrar till att ’se och lära’ från klubbars andra supportrar. Vi är Södertälje Sportklubb, ingenting annat. Att Elmsäter-Svärd väljer att belysa hur en av våra värsta rivaler, Leksands IF, agerar och hänvisa oss att agera på samma sätt är ALDRIG okej”, skriver man.

”Största möjliga avstånd”

Man betonar också att man tar avstånd från hat och hot, men kräver samtidigt en ursäkt av Catharina Elmsäter-Svärd.

Vi vill också markera att vi tar STÖRSTA MÖJLIGA avstånd från den oerhört tråkiga väg enskilda supportrar valt att ta, att uttrycka hot mot klubbens ledning och dess anställda är aldrig okej. Det måste omedelbart upphöra.

Stämningen bland supporterskaran, och på sociala medier, var dålig innan detta uttalande… Att spä på det ytterligare är ett stort snedsteg.

Vi kräver en officiell ursäkt till ALLA SSKs supportrar angående det uttalande Elmsäter-Svärd gjort”, skriver Supporterklubben.

Experterna tippar hockeyallsvenskan 00:54
ARTIKELN HANDLAR OM