Lias Andersson till Frölunda

HOCKEY

NEW YORK. Lias Andersson är på väg tillbaka hem till Sverige. 

New York Rangers har bestämt sig för att den 18-årige supertalangen mår bäst av ytterligare ett år i SHL.  

– Jag hoppades såklart ta en plats här borta, men det här känns ändå bra. Det ska bli roligt att hjälpa Frölunda att ta SM-guld istället, säger han till Sportbladet.

Foto: BRUCE BENNETT, GETTY IMAGES

Han stod för så fina insatser under försäsongsampen , och i de fyra träningsmatcher han hann spela, att New York Rangers-ledningen i det längsta övervägde att erbjuda Lias Andersson en plats i den slutgiltiga trupp som nästa vecka begår säsongspremiär mot Colorado Avalanche.

Men till sist kom man alltså fram till att den blott 18-årige begåvningen mår bäst av att stå på tillväxt i SHL ytterligare ett år och under torsdagen kom beskedet att han lånas ut till Frölunda resten av säsongen.

Och Lias själv har inga allvarligare invändningar. 

– Jag hoppades såklart ta en plats här borta, men nu blev det så här och det känns ändå bra, säger han.

– Det har varit fantastiskt att vara här, jag har lärt mig otroligt mycket av att spela mot de bästa och jag ser fram emot att komma tillbaka nästa höst och vara mer förberedd på en permanent flytt.

”Roligt att komma hem”

Innan dess ska dock ett SM-guld bärgas åt Frölunda. 

– Absolut, det är givetvis målet. Det ska verkligen bli roligt att komma hem och spela i Göteborg- 

Den andra 18-åringen som tampats om en av de öppna centerplatserna i Rangers-truppen,  tjecken Filip Chytil, klarade torsdagens ”cut” och kommer med all sannolikhet att spela i premiären. 

Han förärades under torsdag också Lars-Erik Sjöberg Award – det årliga priset till den rookie i New York Rangers som enligt lokal media utmärkt sig mest under träningscampen.

ARTIKELN HANDLAR OM