Crosby vinnare i giganternas kamp

HOCKEY

OTTAWA. Alex Ovetjkin gjorde ett mål – men Sidney Crosby prickade in två.

Så första ronden i ”Giganternas kamp” i Verizon Center gick till Pittsburgh Penguins. 

– Shit happens, säger Washington-stjärnan ”Ovie” dock med en axelryckning om 2-3-förlusten.

Jo, självklart.

Det inledande mötet i supermaktskonflikten i Stanley Cup-slutspelet blev – som så ofta när svurna rivalerna Washington Capitals och Pittsburg Penguins drabbat samman om vårarna – en duell mellan stjärnorna Alex Ovetjkin och Sidney Crosby, sedan ett decennium indragna i en privat uppgörelse om världsherravälde.

Crosby gick efter en mållös förstaperiod på knock direkt i början av andra och gjorde två mål – inom loppet av 52 sekunder, båda gångerna framspelad av Patric Hörnqvist.

Avgjorde i tredje

– Vi andra behöver inte göra så mycket. Det är bara att ge Sid pucken och titta på när han gör sin grej, säger imponerande kedjekamraten Jake Guentzel till AP.

Det brukar emellertid hända en del även när Washington-spelarna ger sin superstar pucken och jodå – i slutet av samma period fick Ovetjkin en passning mitt i slottet och replikerade.

1 av 2 | Foto: Geoff Burke / X02835

Helt i enlighet med NHL:s drömmanus...

Trots att Capitals andra ryske artist, Evgeni Kuznetsov, också kvitterade åtta minuter in i tredje blev det dock Crosby som till sist gick av isen med ett leende, för fyra minuter senare tryckte Nick Bonino – en av fjolårets slutspelskungar – in en ny ledningspuck och den räckte till seger.

”Shit happens”

– Vi ville komma in och göra ett bra jobb och det tycker jag vi gjorde , säger Crosby i en typiskt diplomatisk kommentar.

Ovetjkin är mer frank när han avfärdar den inledande förlusten i monstermötet med en axelryckning.

– Shit happens, säger han.

Mer kan hända natten till söndag, för då möts lagen på nytt.

Följ Sportbladet på Instagram