HV-forwarden om sjukdomen: Har inte kunnat leva ordentligt

Foto: TT NYHETSBYRÅN
HOCKEY

Oscar Sundh missar stora delar av försäsongen.

HV:s guldhjälte har drabbats av hjärnhinneinflammation och talar nu ut om sjukdomen.

– Jag har mått riktigt dåligt, har inte kunnat leva ordentligt under hela juli i princip, säger 30-åringen till jp.se.

Han var med och tog SM-guld i våras.

Men när den nya säsongen startades tidigare i veckan, när laget gick på is, fanns inte Oscar Sundh med.

Senare meddelade klubben att 30-åringen drabbats av hjärnhinneinflammation och kommer att missa de första träningsveckorna.

Däckad hela juli

Sjukdomen kan leda till förlamning och för jp.se talar Sundh nu ut om den tuffa sommaren.

– Tydligen finns det två sorters hjärnhinneinflammation, en bakteriell och en virusbaserad. Den virusbaserade är lindrigare och det är den jag har haft, säger HV-forwarden och berättar att han legat däckad hela juli.

– Hela juli var tuff, jag har mått riktigt dåligt. Jag har i princip legat ner i fyra veckor, jag har kunnat resa mig och stå upp i någon minut men sen har jag varit tvungen att lägga mig igen. Så jag har ju inte kunnat leva ordentligt under hela juli i princip.

Oklart när han är tillbaka

Enligt HV 71 blir Sundh borta i tre till fyra veckor, men själv vet han inte när han är tillbaka, trots att han börjar må bättre.

– Som jag har förstått det så är det så att när viruset är borta så är det borta liksom. Det kan gå från en dag till en annan och jag känner mig mer som vanligt nu så jag antar att jag är frisk men det märks väl på måndag. Men är jag frisk så är jag frisk men jag ligger ju långt efter med träningen så det tar väl ett tag innan jag är matchredo igen, säger han och fortsätter:

ARTIKELN HANDLAR OM