Bortbytt efter bråket: ”Går runt och ler nu”

Foto: Ryan Remiorz / TT / NTB Scanpix
HOCKEY

Han var på väg att bråka sig bort från Tampa Bay i fjol.

Nu har stjärnforwarden Jonathan Drouin, 22, blivit bortbytt – och direkt efteråt kom han med ett uttalande som säkerligen svider för Tampas fans.

– Jag har gått runt med ett leende på läpparna i tre timmar i sträck, säger 22-åringen.

Jonathan Drouin draftades som 3:a totalt 2013 och har länge setts som Tampa Bays stora framtidsnamn på forwardssidan. Därför kom det som en chock när han i januari 2016, via sin agent, begärde att bli trejdad.

Tampas general manager Steve Yzerman satte hårt mot hårt, vägrade att trejda sin guldklimp men stängde samtidigt av honom på obestämd tid för att lära honom en läxa.

Det gav resultat.

Den gångna säsongen fick Drouin sitt stora genombrott och svarade för 53 poäng (21+32) på 73 matcher och var ett av få glädjeämnen i Tampa, som missade slutspel.

Nu blir han – trots allt – bortbytt.

Får backtalang

På torsdagskvällen meddelade Tampa Bay att man är överens med Montreal Canadiens om att byta Drouin mot 18-årige backtalangen Michail Sergatjov (samt villkorliga draftval åt båda håll).

Tampa har länge varit i behov av förstärkning på backsidan och kommande expansionsdraft – i kombination med lönetaket – gör att trejden på pappret ser ut som en gynnsam lösning åt båda håll.

”Leende på läpparna”

Men det svider förstås för Tampa att bli av med sin kanske största forwardstalang. Och fansen lär knappast ha blivit särskilt roade när de fick höra vad Drouin hade att säga efteråt.

– Det är en ära att komma till Montreal. Jag har gått runt med ett leende på läpparna i tre timmar i sträck, sa 22-åringen, som – ska påpekas – är född i den fransktalande delen av Kanada, Quebec, och som länge önskat att få komma ”hem”.

ARTIKELN HANDLAR OM