Lindberg: ”Jag förstod att det skulle bli så kring Henke”

Publicerad:
Uppdaterad:
Oscar Lindberg tillsammans med Pierre-Edouard Bellemare.
Foto: Simon Norberg.
Oscar Lindberg tillsammans med Pierre-Edouard Bellemare.

HOCKEY

I våras vann Oscar Lindberg, 25, VM-guld med Tre Kronor och i juni stod det klart att Las Vegas blir ny hemvist.

Nu berättar han om tankarna kring en offensivare roll, samtalet med nygamla lagkamraten och VM-ankomsten till Köln med Henrik Lundqvist.

– Det gör mig ingenting att jag hamnade i skymundan, säger Lindberg till Sportbladet.

Oscar Lindberg har haft ett händelserikt 2017.

NHL:s 31:a klubb Vegas Golden Knights fick i juni välja en spelare vardera från de övriga 30 klubbarna.

Från New York Rangers föll lotten på Oscar Lindberg.

– Man var väl medveten om att det fanns en chans, men det var väl ingenting man tänkte på skulle hända. De (Vegas) ringde någon dag innan och berättade att de skulle välja mig, det var inte så mycket att fundera på, säger han när Sportbladet träffar honom uppe i Piteå där han för dagen spelade en inlinesturnering med ett stort kompisgäng.

Nygammal lagkamrat

I Vegas blir 25-åringen lagkamrat med landsmannen William Karlsson, men även Pierre-Edouard Bellemare som han spelade tillsammans med i Skellefteå för ett antal år sedan.

– Det är ändå skönt att kunna ha med sig två killar som man känner och två bra killar som jag trivs med. Så det är kul att ha dem i laget.

– Jag och Bellemare fick faktiskt bägge två beskedet dagen innan (draften) och ringde och sa det till varandra.

Både Oscar Lindberg och Pierre-Edouard Bellemare brukar tillbringa somrarna i Skellefteå, och precis som tidigare år har de tränat ihop under de senaste månaderna.

Men inte nog med flytten till Las Vegas har 25-årige Lindberg under 2017 även hunnit vara med och bidra till Sveriges tionde VM-guld genom historien när han anlände mitt under turneringen för att sedan bilda en vass trio med Nicklas Bäckström och William Nylander.

Foto: TT

Landade i Köln

Men det var under speciella förhållanden Rangers-forwarden anlände till VM-staden Köln.

I sällskap av Henrik Lundqvist anlände duon till flygplatsen under enormt uppmärksammade omständigheter med hela mediakåren på plats.

– Jag förstod att det skulle bli så kring Henke, speciellt när han inte spelat i landslaget på flera år och så där. Men det gör mig ingenting att jag hamnade i skymundan, säger Lindberg och fortsätter.

Foto: Jimmy Wixtröm

– Det var skitkul att få komma dit när man känner killar som man spelat med i juniorlandslagen och framförallt var det riktigt kul när det kändes som att de (landslagsledningen) verkligen ville ha mig dit. Jag fick spela en mer offensiv roll än jag gjort tidigare under säsongen, så det var riktigt kul.

Ser du dig själv som en mer offensiv spelare?

– Det är så jag kände själv hela tiden jag spelade i Sverige (Skellefteå) och i farmarligan där borta. Sedan har det blivit en mer defensiv roll när man har spelat i Rangers. I grund och botten skulle jag ändå vilja säga att jag har en liten mer offensiv sida än vad jag kunnat visa upp.

Vad tror du om möjligheterna till en mer framskjuten roll i Vegas?

– Alla killar är nya så det kommer ta ett tag innan man hittar sin roll och så där, men absolut är det en bra möjlighet att spela mer och få en större roll.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!