Ottawas plan: Möta Frölunda

avPer Bjurman

Publicerad:
Foto: Chris Szagola / AP TT NYHETSBYR N
Erik Karlssons Ottawa kan spela i Sverige nästa säsong.

NEW YORK. NHL kan komma att återvända till Sverige.

Ottawa Senators undersöker just nu möjligheterna att inleda nästa säsong med en träningsmatch mot Frölunda i Göteborg och därefter seriepremiär mot Colorado på Globen i Stockholm.

Det är Ottawa Sun som rapporterar att Senators ägare Eugene Melnyk  vill skicka Erik Karlsson och hans lagkamrater över Atlanten i höst.

– Det är fortfarande väldigt preliminärt, men vi vill gärna göra något liknande som med Pittsburgh hösten 2008. Vi jobbar på att få till en internationell match, säger han till tidningen.

Då, 2008, var syftet framförallt att Daniel Alfredsson skulle få spela inför sina gamla fans i Göteborg – och succén i Scandinavium var monumental.

Planen: Möta Frölunda

Nu är det Erik Karlsson, lagets nye superstjärna, man hoppas få hedra på samma sätt.

Planen, som den ser ut i dagsläget, består således av en träningsmatch mot Frölunda i Göteborg – och därefter riktig seriepremiär mot Colorado Avalanche på Globen i Stockholm.

NHL förlade ett flertal premiärmatcher i Europa, inklusive Sverige,  under 00-talet, men upphörde med den sortens utflykter efter senaste lockouten.

Nu verkar det dock som att fansen på andra sidan Atlanten kan komma att få se världens största hockeystjärnor live igen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

NHL