NHL

Hedman stod för monstermatch i natt – dominerade allt

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Tampa hade bara fyra backar på isen i nattens bortamatch mot LA Kings, men det gjorde inget för Victor Hedman spelade och han var ett monster.

Den 31-årige bjässen klockade in på över 32 minuter (!), stod för två mål och en assist och ledde mästarna till 6-4-seger.

– Det var en utmaning, men jag gillar utmaningar och är oerhört glad över hur bra det gick för hela laget under de här omständigheterna, säger ”Vigge” till Sportbladet.

Flera ordinarie Lightning-spelare är tillfälligt skadade men kommer inte bli borta tillräckligt länge för att laget skulle kunna kalla upp ersättare till nattens match i Los Angeles utan att bryta mot lönetaksreglerna.

Så regerande mästarna kom alltså till start med blott fyra backar: Ryan McDonagh, Mikhail Sergatjev, Cal Foote och så Victor Hedman då.

– Jag har aldrig varit med om något liknande och får erkänna att jag hade lite svårt att somna i eftermiddags, säger den ångermanländske Conn Smythe-vinnaren när vi talar med honom efteråt.

– Det var en utmaning, men jag gillar utmaningar, att få se vad jag klarar av, och det gick ju bra.

Det kan man lugnt säga. 

Spelade mer än halva matchen

Victor fanns på isen mer än halva matchen, närmare bestämt 32 minuter och 37 sekunder, och gjorde allt hela tiden.

Bland annat ett frilägesmål dryga tretton minuter in i första perioden och sedan ytterligare ett i mitten av tredje då han fick pucken på blålinjen, tog några skär in i slottet och prickade in ett välplacerat skott. Däremellan hann han assistera till en powerplay-balja signerad Nikita Kutjerov också.

Som backkollegan McDonagh uttrycker det:

– Victor stod för ett helt fenomenalt framträdande.

Han är nöjd själv också.

– Ja, det det var roligt. Jag fick en lyckad start med det där friläget, sådana är jag inte så van vid. Sedan rullade det på. Det känns väldigt skönt nu efteråt, fortsätter han.

– Men hela laget ska ha cred för den här insatsen. Jag är oerhört glad över hur bra vi spelade, och att vi vann, under de här omständigheterna.

Med sina tre poäng gjorde Victor ett nytt litet ryck i toppen av backarnas poängliga. Han står nu på sammanlagt 43 (på 41 matcher) – tre fler än tvåan Roman Josi.

ANNONS

Målglatt möte eller straff på övertid? Spana in veckans matcher på Europatipset – fixar du 13 rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Wennerholm: Känslan är att det här är över – redan nu

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Victor Hedman