Ovetjkin krossade NY Rangers

Washington Capitals imponerade i NHL-premiären

NEW YORK. Nä, ”nya” New York Rangers fick inte sin efterlängtade  revansch på Washington i nattens säsongspremiär.

Tvärtom.

De blev fullständigt mosade – framförallt av en inspirerad Alex Ovetjkin som i sin sjuttonde öppningsmatch stod för fyra poäng och visslade förbi Marcel Dionne i toppen av alla tiders målliga.

– De som inte tror att att vi kommer ha framgång i år får väl se vad som händer, säger den ryske skyttekungen efter 5-1-smockan.

Det var ju annars så det var sagt.

Rangers, som bullat upp med muskler och attityd under sommaren, skulle visa Washington att det inte går att ta sig några friheter när de kommer på besök – allra minst såna friheter Tom Wilson gjorde sig skyldig till mot Artemi Panarin och Pavel Buchnevich i våras.

Men de visade i själva verket ingenting alls i nattens öppningsmatch i Capital One Arena. De åstadkom inget särskilt i det fysiska spelet och de skapade absolut inget konstruktivt och fick rättmätigen pisk med 5-1 av ett Washington som uppträdde med desto mer pondus och killer-instinkt.

Såg ut som en 20-åring

Särskilt mycket pondus och killer-instinkt hade Alex Ovetjkin. Han har hunnit fylla 36 år och på grund av en skada under försäsongen var det in i det sista oklart om han skulle kunna medverka i premiären, men han gick och dunkade in två mål och spelade fram till två – som om han fortfarande vore en hungrig, äregirig 20-åring.

– Det var fantastiskt att få spela för en full arena igen, vi har verkligen saknat våra fans och jag fick energi av den otroliga stämning de skapade, förklarar ”The Great Eight” när han möter media efteråt.

– Men jag tycker hela laget spelade bra. De som inte tror att att vi kommer ha framgång i år får väl se vad som händer.


STOR RANKNING: 50 bästa spelarna i NHL

Jagar legendarer i målligan

Med sina två mål kom Ovetjkin upp i sammanlagt 732 fullträffar i NHL-karriären och gick om legendaren Marcel Dionne i alla tiders målliga och är nu ensam femma bakom Wayne Gretzky, Gordie Howe, Jaromir Jagr och Brett Hull.

– Jag vet inte vad jag ska säga om det…det är ett privilegium att vara så högt på den listan, men jag försöker bara ta en match i taget och tänker inte så mycket på det, kommenterar han.

För Rangers är det bara att åka hem till Manhattan och försöka ladda om för inför kommande natts hemmapremiär mot Dallas på Madison Square Garden.

– Den har vi sett fram emot länge, så ja. Det är bara att glömma den här upplevelsen och försöka spela bättre så, säger Mika Zibanejad.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!