Succé direkt för Emil Molin efter Brynäs tränarbyte

Publicerad 2021-04-07

GÄVLE. Brynäs vann – och Emil Molin glänste.

Två saker som inte har hänt speciellt ofta den här säsongen.

– Jag tycker vi behövde ha in lite mer energi, säger Molin om tränarbytet.

Det blev seger för Brynäs i den första kvalmatchen och Emil Molin var den stora segerorganisatören. Han gjorde föst 1–0-målet och låg bakom förarbetet till Linus Ölunds avgörande 2–1. 

Han hade också ett skott i insidan av stolpen och en puck i mål då domarna felaktigt hade blåst av för tidigt.

Brynäs och Emil Molins säsong har gått lite parallellt med varandra: inte speciellt lyckade. 

Efter en tung period i Malmö förra hösten valde Molin att lämna tränaren Peter Andersson och flytta hem till Brynäs. Där gjorde han succé med 26 poäng på 38 matcher och trots betydligt färre matcher slutade han femma i den interna poängligan.

Till den här säsongen tog Peter Andersson över Brynäs och det har inte alls blivit samma utdelning för Molin. Endast 18 poäng på 39 matcher.

Emil Molin var en av Brynäs bästa spelare i den första kvalmatchen.

Problem med skador och lägre förtroende från tränarstaben är de två främsta förklaringarna. Stundtals har han varit utanför laget. 

Men när Josef Boumedienne tog över inför kvalet mot HV71 valde han direkt att placera Molin i förstakedjan med Anton Rödin och Greg Scott. 

– Två jäkligt bra spelare så jag försöker läsa av dem litegrann och får använda mitt huvud lite mer än att bara åka, säger Molin.

Blandad känsla när tränarna fick gå

Hur ser du på din säsong fram till nu? 

– Jag har haft en tuffare säsong, det är inget att sticka under stolen med, då får man spela mindre också. Förtroende förtjänar man, det är inte bara något man får. Nu fick jag det i den här matchen och tycker jag tog vara på det. 

Hur ser du på tränarbytet?

– Jättesvårt att förklara. Jag tycker vi behövde ha lite mer energi. Det som känns jobbigt är att man aldrig vill vara i ett lag där tränarna får gå, för man känner sig jäkligt delaktig att det har gått dåligt. Man känner med tränarna när de får gå, att det är vi spelare som är ansvariga för att det gått dåligt. Det är en blandad känsla. Man får vara ledsen i en halv dag, sedan är det bara att hoppa upp på hästen igen och köra. 

Var det bra för dig att det blev ett tränarbyte?

– Jag vet inte och jag vill inte spekulera i det. Ingen tjänar på det. Men jag tycker jag spelar bra nu och det är väl det man kan fokusera på.

Nästa match i serien mot HV71 spelas på fredag, i Jönköping.