”De påstår saker som inte är sant”

Lehner förnekar uppgifter om superkontrakt

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Under fredagen kom uppgifter om att Robin Lehner, 29, och Vegas Golden Knights är överens om ett nytt kontrakt.

Nu förnekas detta bestämt av svensken själv.

– Folk påstår saker de inte vet något om, säger succémålvakten.

Vegas Golden Knights går som tåget i Stanley Cup-slutspelet och en av orsakerna till det stavas: Robin Lehner. Svensken har konkurrerat ut den kanadensiske stjärnkeepern Marc-André Fleury och hållit fyra nollor – flest av alla målvakter i slutspelet.

– Det är väl kul, jag njuter av det någon timme nu, men sedan är det bara fokus på nästa match, sa han 3–0-segern mot Dallas häromnatten då hans Vegas utjämnade konferensfinalen.

Nu hoppas fansen att han stannar i klubben.

Förnekar uppgifterna

Lehner har bara ett ettårskontrakt med Vegas, men på fredagen gick The Fourth Periods respekterade journalist David Pagnotta ut med uppgifter om att han och klubben kommit överens om en förlängning: Ett femårskontrakt värt 5 miljoner dollar per säsong.

Helt felaktigt, menar nu Lehner själv.

– Det är inte sant. Inget är klart. Det är ganska irriterande. Vi är i konferensfinal och folk påstår saker de inte vet något om, säger han enligt The Athletic.

Känslig fråga

Målvaktsfrågan i Vegas har varit känslig den här säsongen. I början av slutspelet gick Fleurys agent Allan Walsh till attack mot klubben genom att twittra ut ett bildmontage där Fleury får ett svärd i ryggen.

– Det ser bara hemskt ut, sa Lehner då.

Han poängterade då att det inte finns något ont blod mellan honom och Fleury.

– Vi är ett lag, så länge vi vinner så spelar det ingen roll vem som spelar. Det är bara en del av spelet, fansen har sina favoriter och allt sådant. Jag är tacksam över att få vara en del av det här laget och vara lagkamrat med Marc, sa Lehner.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!