Knocken i natt: 7–0 – efter tre Klingberg-assist

Klingberg till Sportbladet: Svårt att inte vara nöjd med den starten

NEW YORK. Det kan man kalla succépremiär.

I natt fick Dallas Stars äntligen spela sin första match för säsongen – och sopade direkt till Nashville med knockout-siffrorna 7-0.

– Det är svårt att inte vara nöjd med den starten, särskilt som vi fått vänta så länge på att spela. Förhoppningsvis kan vi bygga vidare på det här, säger svenske backstjärnan John Klingberg till Sportbladet.

På grund av ett covid-kluster i och runt truppen i slutet av träningscampen tvingades ju Dallas Stars ställa in inledningen av årets grundserie och satt i karantän och tittade på under de första tio dagar då konkurrenterna stångades på isarna över hela kontinenten.

Svårt frustrerande, kan man tänka sig.

– Ja, i och för sig. Vi kommer ju få jaga hela tiden för att alla andra har fler matcher spelade, säger John Klingberg när vi talar med honom efter den försenade premiärkvällen i American Airlines Center.

– Men det är ju så man stoppar smittspridningen så det är bara att acceptera. Förhoppningsvis har vi nu detta bakom oss med tillräckligt många med antikroppar i laget.

Läs mer om vårens hockeyfester:

Allt om Hockey-VM 2021: Spelschema, tv-tider och datum
Stanley Cup 2021: Allt om slutspelet i NHL

Sjudundrande urladdning

Ett är säkert:

Texas-stjärnorna satt inte och blev rostiga medan de väntade på att få knyta på sig skridskorna.

Nattens öppningsmatch artade sig till en sjudundrande urladdning. Finalisterna från sensommaren körde över gamla rivalen Nashville med pangsiffrorna 7-0.

– Det var lite hackigt i första perioden, men sedan lossnade det onekligen ordentligt och vi fick riktigt bra utdelning. Inte minst i powerplay, fortsätter ”Burger”.

– Det är svårt att inte vara nöjd med den starten, särskilt som vi fått vänta så länge på att spela. Förhoppningsvis kan vi bygga vidare på det här nu.

Den 28-årige backstjärnan hade också en strålande kväll för egen del och spelade fram till tre mål – samtliga i just powerplay.

– Det kändes bra och det har det gjort under hela campen. Ja, ända sedan jag började träna på försäsongen, kommenterar han.

”Riktigt hög stämning”

En detalj som satte extra guldkant på nattens seger var att John och hans lagkamrater fick fira den med sina fans. Stars är en av tre klubbar som tillåter ett begränsat antal åskådare på läktarna – och det gjorde stor skillnad.

– Verkligen. De var bara fem tusen men lyckades ändå skapa riktigt hög stämning. Det var inte igår man var med om det och det kändes riktigt roligt.

Stars och Predators möts på nytt, i samma arena, natten till måndag.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!