Viktiga poäng i jakten på slutspel

Av: Carl Johan Bjäreborn

Publicerad:
Uppdaterad:

Djurgården tog två viktiga poäng i jakten på en slutspelsplats.

Det kan de tacka Adan Reideborn och Marcus Högström för.

– Skönt att vi kan vinna matcher utan att spela bra, säger Högström som avgjorde i förlängning, till CMore.

Marcus Högström avgjorde i förlängningen.
Foto: Bildbyrån
Marcus Högström avgjorde i förlängningen.

Djurgårdens målvakter, Mikael Tellqvist och Adam Reideborn, har inte levt upp till förväntningarna den här säsongen. Men i de senaste matcherna har det lossnat ordentligt för Reideborn.

Inför matchen mot Malmö hade han endast släppt in fyra mål på de fyra senaste matcherna. Och storspelet fortsatte i matchen mot Malmö. Åtminstone under de två första perioderna.

25-åringen stängde igen helt och svarade för flera fina räddningar. Bland annat en högklassig räddning när Fredrik Händemark fick helt öppet mål i power play i den första perioden.

– Det var en bra passning från (Frederik Storm), men jag måste skjuta snabbare, säger Händemark till CMore.

I den andra perioden tog Djurgården sedan ledningen med 1–0. Laget som haft stora problem i numerärt överläge fick lite hjälp av Malmö, och Linus Hultström kunde sätta pucken i spel fem mot tre.

– Powerplay är något vi jobbat hårt med. Så det är skönt att vi fick utdelning där vi haft det lite svårt, säger Hultström till CMore.

Benoit kvitterade

Precis i inledningen av den tredje perioden fick Adam Reideborn till sist vika ner sig efter en strulig situation framför mål där Frederik Storm till sist fick in pucken.

Men det dröjde bara ytterligare en knapp minut innan Djurgården återtog ledningen med ett märkligt mål där pucken studsade både i stolpen och på en Malmö-back innan den gick in bakom Cristopher Nihlstorp.

Båda lagen hade sedan varsitt jätteläge. Först Gustav Possler efter att Cristopher Nihlstorp drällt med pucken bakom mål, och sedan fick Nils Andersson matchens bästa målchans fick när han på något sätt lyckades missa totalt öppet mål. Men i sekvensen efter kunde han andas ut när André Benoit kvitterade med ett skott som styrdes framför mål och ställde Adam Reideborn.

Efter 2–2 vid full tid avgjorde sedan Marcus Högström på övertid och gav Djurgården en mycket viktig bonuspoäng.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!