Kanadensare till SHL

Foto: Brynäs IF
HOCKEY

Louie Caporusso, 27.

Där har ni Brynäs senaste förstärkning – han blir klar för spel från och med nästkommande säsong.

– Jag kan knappt bärga mig tills jag får se vad laget bemästrar, men framför allt se vad jag kan göra och tillföra för att laget ska vinna, säger Caporusso.

Louie Caporusso var med i NHL-draften 2007, men det blev aldrig några matcher i hockeyns bästa liga. I stället har han spelat i bland annat AHL och i tyska ligan. Men från och med nästa säsong tillhör 27-åringen Brynäs IF.

Caporusso kommer närmast från spel i tyska Iserlohn Roosters.

– Louie är en spelare som har funnits med på vår radar under en längre tid, och det känns fantastiskt bra att redan nu få kontraktera en spelare inför nästa säsong säger Brynäs sportchef Stefan Bengtzén.

”Jag är så ivrig”

Gävleklubben skriver på sin hemsida att Caporusso är en ”offensiv ishockeyspelare som använder sin smidighet, snabbhet och styrka, speciellt längs med sargen för att skapa offensiva attacker”.

– Jag är så ivrig på att få träffa alla, se staden och spela framför Brynäsfansen. Jag kan knappt bärga mig tills jag får se vad laget bemästrar, men framför allt se vad jag kan göra och tillföra för att laget ska vinna säger Caporusso.

ARTIKELN HANDLAR OM