Matchboll Mora – efter ny kross mot Leksand

HOCKEY

Mora har matchboll.

Seger borta mot Leksand på torsdag och laget spelar i SHL i höst.

– Vi får inte sväva i väg, säger tvåmålsskytten Matt Bailey till C More efter 4–1-segern.

Har Mora börjat skymta SHL-spel i horisonten? Laget fortsätter att storma fram i ”Slaget om Siljan” och efter 4–1 på hemmaplan på tisdagen har man satt sig i ett ordentligt slagläge.

Mora-seger i femte kvalmötet i Leksand på torsdag och saken är klar. Då spelar masarna i SHL i höst.

Efter en mållös – men intensiv – första period hade Mora kontringsfest i andra. När omställningsröken lagt sig visade resultattavlan 3–1.

”Skitgrejor”

– De satte tre stycken på tre skitgrejor. Vi slarvade och gav dem alldeles för många kontringar, säger Leksand-forwarden Johan Olofsson till C More.

Allra roligast hade Matt Bailey. Kanadensaren svarade för två mål i andra och toppar nu både poäng- och målligan i kvalspelet (fem poäng, fyra mål).

– Mina kedjekamrater (Pierre Engvall och Emil Aronsson) spelade otroligt bra i kväll. All credd till dem, säger Bailey ödmjukt.

Emil Bejmo utökade till 4–1 i powerplay drygt fyra minuter in i tredje och det var inget snack om vilket lag som var hetast i Smidjegrav Arena den här kvällen – trots att Mora saknade avstängde poängkungen Jacob Nilsson.

Dominerade

Leksand-tränaren ”Perra” Johnsson bad bokstavligen om ursäkt för debaclet i Leksand så sent som i söndags (6–1 Mora), men leksingarna hade inget att sätta emot Moras blixtsnabba spelvändningar.

– Det var mycket fram och tillbaka. Men vi hade bra fart, fick ner puckarna och satte våra lägen, säger Mora-forwarden Oskar Svanlund, som gjorde 2–0-målet i andra – 19-åringens andra fullträff i matchserien efter att bara ha fått in en puck under grundserien.

Mora har nu 10–2 (!) i målskillnad de två senaste matcherna och totalt 3–1 i matcher.

– Men vi får inte sväva i väg. Vi måste vinna nästa, säger Matt Bailey.

Femte kvalmötet spelas i Leksand på torsdag, nedsläpp 19.15.

Foto: BILDBYRÅN
ARTIKELN HANDLAR OM