Victor Hedman: ”Har verkligen varit tufft”

HOCKEY

NEW YORK. Tampa har förlorat en hel räcka trotjänare i trejder senaste veckan – men inte hoppet.

Det såg Victor Hedman till med två mål mot Carolina i natt – inklusive det avgörande på övertid.

– Det har definitivt varit tufft att se så många goda vänner försvinna, men vi som är kvar tänker självfallet inte ge upp, säger matchhjälten till Sportbladet efter 4–3-segern.

Foto: AP
Victor Hedman satte två mål mot Carolina

Inget annat lag bytte  innan onsdagens trade deadline bort fler tongivande profiler än Tampa Bay Lightning.

Målvakten Ben Bishop försvann till LA Kings, centerbjässen Brian Boyle till Toronto Maple Leafs och finländske veteranen Valtteri Filppula till Philadelphia Flyers – och i slutet av januari gick Nikita Nesterov till Montreal Canadiens också.

Kvar i solen i nordvästra Florida sitter de gamla kompisarna och saknar dem. 

– Ja, det har verkligen varit tufft. Det handlar om goda vänner som jag spelat med länge och har en nära relation till, säger Victor Hedman på telefon från hemstaden.

– Det är baksidan av den här businessen. Bra kompisar bara försvinner ibland.

”Har inte gett upp”

Men trots att general managern Steve Yzerman i sanning agerade ”säljare” den här kritiska veckan, vilket brukar indikera att hoppet om slutspel är ute,  har Bolts ingalunda gett upp.

Det visade de med en övertidsseger i måste-matchen mot Carolina hemma i Amalie Arena i natt.

– Första perioden i natt var i och för sig bland det sämsta jag någonsin sett, och det var väl inte jättebra sedan heller, men det var i alla fall starkt att vi lyckades komma tillbaka och kunde vinna till slut, fortsätter ”Vigge”.

– Och självfallet har vi inte gett upp. Det finns fortfarande många bra hockeyspelare kvar här och efter den här segern har vi bara tre poäng upp till sista wild card-platsen. Det kommer bli tufft, vi har många svåra matcher kvar att spela men vet att vi kan fixa det .

Den 26-årige backresen från Ångermanland hade själv avsevärd del i segern mot Hurricanes. Han pangade in ett powerplay-mål i första perioden och avgjorde sedan hela tillställningen på övertid.

”Behöver alla segrar”

– Det är alltid roligt att göra mål, särskilt när de är så viktiga som det sista i natt. Men det avgjort viktigaste är de två poängen. Vi behöver verkligen alla segrar nu, säger han.

Hedman är trea i backarnas poängliga bakom Brent Burns och Erik Karlsson, men har med nattens fullträffar gjort två mål fler än kompisen Karlsson.

Elias Lindholm stod för två assist för Carolina och Victor Rask för en.

I nattens enda övriga match möttes Chicago och Pittsburgh i vad många såg som ett tänkbart genrep inför vårens Stanley Cup-final.

Stämmer det har Blackhawks goda chanser att få lyfta bucklan för fjärde gången på sju år, för de såg väldigt starka ut och vann med 4–1.

Isens kung var Patrick Kane som stod för sitt andra hat trick på tre matcher.

Johnny Oduya, som Chicago hämtade ”hem” i en trejd med Dallas igår natt, hann inte bli klar för spel men väntas snart vara på isen med sina gamla kompisar igen.

Se fler höjdpunkter på och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på

ARTIKELN HANDLAR OM