Hedman bakom segern i måstematchen

Foto: TT
HOCKEY

NEW YORK. Victor Hedman vill inte att säsongen ska ta slut i helgen.

Så den snudd på Norris Trophy-värdige ångermanlänningen såg med en monstruös insats – som bland annat inkluderade  tre assist – till att Tampa vann ”do-or-die”-matchen mot Toronto i natt.

– Det här är otroligt roliga matcher att spela och det blir lättare när hela laget spelar så bra som ikväll. Nu måste vi bara göra om det ett par gånger till, säger nya tvåan i backarnas assistliga till Sportbladet efter 4-1-segern.

Förutsättningarna är synnerligen klara för Tampa Bay Lightning under slutklämmen av NHL:s grundserie.

De måste vinna samtliga matcher de spelar – annars är de rökta.

Och det syntes i Air Canada Centre i natt, mot ett Maple Leafs med chans att säkra en slutspelsplats.

Bolts gjorde en av säsongens bästa matcher, dominerade i alla moment – forecheckning, närkampsspelet, skridskoåkningen – och vann rättvist med 4-1.

– Ja, vi vet ju vad som gäller. Det finns inget utrymme  för några fler misstag. Vi måste vinna alla matcher. Då är det bara att gå ut och köra och inte tänka så mycket, säger Victor Hedman när vi når honom efteråt.

– Jag är väldigt nöjd med hur vi spelade ikväll, vi gjorde det riktigt, riktigt bra.

Måste vinna rubbet

Victor var själv isens verklige gigant, spelade närmare en halvtimme, var inne på samtliga fyra mål och stod för tre assist.

Därmed passerar han självaste Erik Karlsson i backarnas assistliga – Erik har 54, Victor 55 – och är bara en poäng efter Ottawa-stjärnan i backarnas poängliga. 

– Det här är otroligt roliga matcher att spela. De gäller ju så mycket, det gillar jag verkligen, fortsätter han.

– Samtidigt blir det lättare när hela laget spelar så här bra. Vi befann oss ju betydligt mer i offensiv zon än i defensiv. Det gör ju stor skillnad.

Nu återstår två matcher, närmast en mot Montreal i Bell Centre kommande match och Tampa måste vinna även dem – samtidigt som Toronto, med tre poängs försprång, tappar poäng mot Pittsburgh och/eller Columbus.

– Vi ska se till försöka spela lika bra som ikväll och se till att vinna våra matcher och sedan hoppas på lite hjälp av Pittsburgh och Columbus, konstaterar ”Vigge”.

▪▪▪

Ottawa Senators fick åter klara sig utan Erik Karlsson i sin bortamatch mot Boston, men lyckades ändå vinna med 2-1 efter straffavgörande.

Därmed är de nu helt klara för playoff.

– Det är ett stort ögonblick för oss, efter allt som hänt under säsongen. Jag är så stolt över den här gruppen, säger coachen Guy Boucher. 

Karlssons fortskada är inte allvarligare än att klubbledningen räknar med att ha honom på isen under de avslutande grundseriematcherna i helgen.

▪▪▪

New York Islanders befinner sig i precis samma situation som Tampa och måste vinna alla matcher som återstår, samtidigt som Toronto inte vinner fler matcher.

Och de gjorde vad de skulle i natt och slog Carolina med 3-0 – trots att kaptenen John Tavares återigen saknades.

Jaroslav Halak var åter superb i kassen och höll alltså nollan.

ARTIKELN HANDLAR OM