Bröderna Olimb sänkte Karlskrona

LINKÖPING. Mer fokus på defensiven – då lossnade det framåt för bröderna Olimb.

Tillsammans svarade Mathis och Ken Andre Olimb för sex poäng i 5-2-segern mot Karlskrona.

– Jag vill vara en spelare som tränarna kan lite på, både offensivt och defensivt, säger Mathis Olimb, 31.

Mathis Olimb verkar trivas mot Karlskrona. I 2-4-förlusten tidigare på säsongen gjorde han båda Linköpings mål och i 5-2-vinsten på hemmaplan var det bröderna Olimb som var de stora segerorganisatörerna. Mathis gjorde två mål och en assist medan Ken Andre svarade för tre assist.

– Självförtroende är en färskvara, men just nu känns det väldigt bra, säger Mathis Olimb.

De norska bröderna får beröm av tränaren Dan Tangnes.

– De är väldigt bra när de får ytor att spela på. Vi förväntar oss att det ska vara en kedja som ska bära oss offensivt. Dessutom tycker jag att de är betydligt rejälare på båda sidorna av pucken, vilket gör att de vinner större respekt hos lagkamraterna och får större förtroende hos oss coacher också. Kul också att Mathis märker att det händer saker när han skjuter, säger Tangnes.

”Skjutit mycket”

Mathis Olimb:

– Jag har alltid fått höra att jag ska skjuta mer, men jag tycker jag har skjutit mycket hela säsongen. Ken är en bra passningsspelare och då kommer jag till mycket skottlägen, säger Mathis Olimb.

Har Tangnes varit på dig om det defensiva spelet?

– Ja, det har han väl och det är något vi jobbar på. Tränarna vill förstås veta vad de får av oss i båda riktningar. Och jag vill vara en spelare som tränarna kan lite på, både offensivt och defensivt, säger tvåmålsskytten.

LHC har nu vunnit fyra av de fem senaste matcherna, och med sina 26 poäng är de uppe på sjunde plats inför landslagsuppehållet.

– Vi vill fortsätta växa som lag. Jag börjar hellre lite hackigt och att formkurvan går uppåt än att börja svinbra och sedan börja dala. Det här är en bra utveckling, säger Olimb.

Resultatservice
Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!